Afbeelding
Foto: Annemieke van der Togt

Serie Zuipkeet start 19 april

Algemeen

Toneelgroep Maastricht, Pupkin en BNNVARA maken in coproductie de tiendelige webserie Zuipkeet over een vriendengroep in Venray die uiteengedreven wordt door een groot geheim. De cast bestaat voor een groot deel uit jonge talentvolle Limburgse acteurs.

De regie is in handen van Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders Toneelgroep Maastricht. De cameravoering wordt verzorgd door Rob Hodselmans.

Het scenario is geschreven door Luuk van Bemmelen en Reint Schölvinck. Servé Hermans en Michel Sluysmans: “Vanwege de coronacrisis zoekt Toneelgroep Maastricht andere wegen en podia om haar verhalen te vertellen. Met Pupkin en BNNVARA als partner, de provincie Limburg en de gemeente Venray maakt het gezelschap haar eerste dramaserie. We zijn trots een hele nieuwe generatie veelbelovende Limburgse acteurs aan een groot publiek te presenteren.

Zowel cast als crew, met bijvoorbeeld Pieter Kuijpers van Pupkin, Rob Hodselmans als cameraman en Sabine Snijders als kostuumontwerpster, zijn volbloed Limburgs.” De webserie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de gemeente Venray. Anne Thielen, wethouder Cultuur van de gemeente Venray, is heel benieuwd naar de serie: “Dit soort culturele initiatieven geven we in Venray graag de ruimte. Mooi ook dat het eigen talent uit Limburg het prachtige groene Venray als decor gaat gebruiken.”

Zuipkeet is vanaf 19 april iedere maandag vanaf 15.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO3. Voor meer informatie kijk op de website www.toneelgroepmaastricht.nl/voorstelling/zuipkeet.

Uit de krant