De boodschap van Jos van Meijel (midden) en een medestander is helder. Burgemeester Luc Winants toont bij het gemeentehuis belangstelling voor de actie.
De boodschap van Jos van Meijel (midden) en een medestander is helder. Burgemeester Luc Winants toont bij het gemeentehuis belangstelling voor de actie. Foto: Rikus ten Brucke

Protest tijdens raadsvergadering

Algemeen

Jos van Meijel vond het hoog tijd in actie te komen tegen een mogelijk industrieterrein op De Spurkt. Dat deed hij dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Met een spandoek.


Van Meijel is mordicus tegen het volbouwen van De Spurkt met logistieke blokkendozen. Tijdens zijn actie stoeide de raad over het wel of niet afschieten van De Spurkt als industrieterrein, een beladen plan waar Venray-breed veel weerstand tegen is ontstaan. Of zijn actie uiteindelijk de doorslag gaf, dat is wellicht wat overdreven. Omdat de gemeenteraad vanwege de coronamaatregelen digitaal vergaderde, werd zijn spandoek naar alle waarschijnlijk nauwelijks opgemerkt. Neemt niet weg dat de geboren Merselonaar en tegenwoordig woonachtig in Venray dinsdagavond op zijn wenken werd bediend.

De raad kieperde het plan van wethouder en Spurkt-portefeuillehouder Jan Loonen in de prullenbak. Van Meijel, docent in het dagelijks leven, is een blij man. “Die blokkendozen mogen daar niet komen. Dat ik daar in mijn eentje stond, daar gaat het mij niet om. Ik wilde zelf iets doen en hoopte natuurlijk op veel medestanders. Ik heb op het laatste moment op Facebook nog een oproep gedaan, maar mijn bereik is nog niet groot. Ik heb pas maandag een account aangemaakt. Burgemeester Winants en wethouder Cor Vervoort die voorbij liepen om het gemeentehuis in te gaan bleven even staan.  Winants maakte even een praatje. Alleen wethouder Loonen liep met een grote boog om ons heen. Hij keek niet blij.”

En wat De Spurkt betreft: “Als er op de Spurkt al bedrijven moeten komen, moet dat passen in het landschap”, zegt de 63-jarige Van Meijel, geboren aan de boorden van de Loobeek in Merselo (”Ik wandel er nog vaak.”) en tegenwoordig woonachtig in Venray.


In nieuwsblad Peel en Maas van deze week meer informatie.

Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 16 mei, 16:51
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 16 mei, 14:36