Bisschop Harrie Smeets.
Bisschop Harrie Smeets. Archief Peel en Maas

Benoemingen bisdom Roermond

Algemeen

Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft de volgende personen een nieuwe benoeming aangeboden:

Dekenaat Venray
Bernhard Clemens wordt met ingang van 15 april benoemd tot pastoor van de parochies H. Willibrordus in Geijsteren en O.-L.-Vrouw Geboorte in Oostrum. Clemens was als administrator van deze parochies. Zijn benoeming tot pastoor is een volgende stap in het proces van samenwerking met de parochie van Well en Wellerlooi waar Clemens ook pastoor is.

Categoriale zielzorg
Harry Notermans wordt met ingang van 1 mei benoemd tot aalmoezenier van sociale werken in het bisdom Roermond. Hij zal in die functie werkzaam zijn op het raakvlak van kerk en maatschappij, met aandacht voor een integrale samenleving. Ook zal hij het bisdom Roermond vertegenwoordigen in het onlangs opgericht landelijk Officium Caritatis. Notermans behoudt daarnaast zijn overige taken als pastoor van de parochiefederatie Ubach-over-Worms in Landgraaf.

René Klinkenberg uit Mechelen wordt met ingang van 1 mei benoemd tot diaken met de zorg voor het woonwagenpastoraat in het bisdom Roermond. Hij behoudt daarnaast zijn taken als diaken-assistent in de parochiefederatie van Vijlen-Vaals.

Dekenaat Heerlen
René Pisters wordt met ingang van 5 april benoemd tot administrator (waarnemend pastoor) van de parochie H. Remigius in Klimmen. Hij zal die functie vervullen tot er een nieuwe pastoor wordt benoemd. Pisters behoudt daarnaast zijn andere taken als pastoor van de parochiefederatie De Pelgrim in Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg.

Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
SV Venray viert thuis kampioensfeest Video 16 mei, 16:51
Afbeelding
Linkse partijen stappen uit samenwerkingsverband Algemeen 16 mei, 14:36