Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Er komt geen industrieterrein met logistieke blokkendozen op De Spurkt.</p>

Er komt geen industrieterrein met logistieke blokkendozen op De Spurkt.

(Foto: Rikus ten Brücke)

Industrieterrein De Spurkt van de baan

Er komt geen industrieterrein met logistieke blokkendozen op De Spurkt. Met 25 stemmen voor en twee tegen hielp een meerderheid van de gemeenteraad de collegeplannen, met Jan Loonen als portefeuillehouder, om zeep. Of daar in de toekomst een industrieterrein in afgeslankte vorm kan landen, staat voorlopig in de sterren geschreven.

Met een motie wilde het CDA die mogelijkheid openhouden, maar die werd door een raadsmeerderheid om verschillende redenen van tafel geveegd.

ProVenray en PvdA wilden met een motie hun afkeuring uitspreken over het handelen van wethouder Jan Loonen met het oog op de procedure rondom De Spurkt. “Het is niet de bedoeling om Loonen naar huis te sturen”, legde Henk Bisschops (PvdA) uit. “Met deze motie willen we alleen het proces ten stelligste afkeuren.” Maar met zeven stemmen voor (ProVenray, Samenwerking Venray en PvdA) en twintig tegen (de andere vijf fracties) hield wethouder Loonen zijn blazoen schoon.

Donderdag in nieuwsblad Peel en Maas een verslag van de raadsvergadering. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten