Venray en Streetwise zetten in op versterking van het centrum.
Venray en Streetwise zetten in op versterking van het centrum. Foto: Rikus ten Brücke

Venray en Streetwise werken samen aan versterking centrum

Algemeen

Het centrum naar de toekomst toe verder versterken en vernieuwend ondernemerschap ruimte te geven. Dat is een belangrijke ambitie van de gemeente Venray en daarom gaat de gemeente vanaf 1 april samenwerken met stichting Streetwise. Wethouder Jan Loonen is blij met de samenwerking: “Streetwise helpt ondernemers met vernieuwende ideeën, ze begeleiden ondernemers en ze zetten ook in op het vestigen van nieuw ondernemerschap in het kernwinkelgebied. Ze hebben in andere gemeenten laten zien dat deze aanpak succesvol is.”

In de Centrumvisie uit 2016 werd afgesproken dat er ingezet wordt op een compact, compleet en comfortabel kernwinkelgebied, met daaromheen aangename aanloopstraten met meer diverse functies zoals ook wonen. Het Aanjaagteam, bestaande uit vertegenwoordigers namens centrumondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente, helpt mee om dat kernwinkelgebied verder te versterken. Alle deelnemende partijen in het Aanjaagteam hebben aangegeven de toevoeging van Streetwise van harte te ondersteunen.

Zowel starters als ervaren ondernemers die hun onderneming willen vestigen, verplaatsen of uitbreiden, kunnen gratis gebruikmaken van de ondersteuning van Streetwise. Denk hierbij aan sparren over het bedrijfsplan, het vinden van een geschikte locatie met passende huurvoorwaarden, het onderzoeken van financieringsmogelijkheden en voorbereiden van vergunningaanvragen. Loonen: “We hebben deze weg al eerder ingezet, maar we vinden het belangrijk om juist in de huidige coronacrisis verder in te zetten op het begeleiden van ondernemers met goede ideeën. Die ideeën mogen niet, omdat het crisis is, onderbelicht blijven. Ook zo proberen we ervoor te zorgen dat ons centrum straks nog sterker uit de coronacrisis komt.”

De gemeente Venray en Streetwise roepen geïnteresseerde ondernemers op om in contact te treden over de mogelijkheden. Dat kan via stichtingstreetwise.nl/voor-ondernemers of via de gemeente door contact op te nemen met accountmanager Hans Beterams.

Uit de krant