Hubert Mackus op archiefbeeld in Smakt.
Hubert Mackus op archiefbeeld in Smakt. Foto: Henk Lammen

Gedeputeerden Koopmans en Mackus stappen op

Algemeen

CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus hebben vrijdagochtend hun taken neergelegd vanwege de affaire rond directeur Herman Vrehen van de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

Dinsdag werd bekend dat gouverneur Theo Bovens een integriteitsonderzoek wil laten uitvoeren dat duidelijk moet maken of de twee gedeputeerden zuiver hebben gehandeld bij het geven van subsidie en opdrachten aan natuurbeheerder IKL.

Hubert Mackus heeft de portefeuille Landbouw, landschap en mobiliteit onder zijn hoede, waar het IKL ook onder valt. “Er blijken in het landschapsbeheer verwevenheden te bestaan die ongewenst en onacceptabel zijn. Met telkens bestuurder Herman Vrehen als centrale persoon”, verklaarde Mackus tegenover L1. “De eerste indruk die ik in de afgelopen dagen gekregen heb van de subsidiestromen, opdrachten aan IKL en zijn directeur Herman Vrehen én Herman Vrehen als persoon en zijn BV’s zelf, staat haaks op mijn morele opvatting”, vertelde Koopmans in een verklaring. 

De volledige verklaring van Mackus en Koopmans bij L1 is hier te bekijken.

Uit de krant