Luchtmobiele eenheden ondersteunen helikopters in hun training en vliegbewegingen.
Luchtmobiele eenheden ondersteunen helikopters in hun training en vliegbewegingen. Foto: Ministerie van Defensie

Helikopteroefeningen in avonduren op kazerne Vredepeel

Algemeen

Op woensdag 31 maart, donderdag 1 en donderdag 22 april vinden in de avonduren helikopteroefeningen plaats op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Tussen 18.30 en 21.30 uur worden militairen van de Luchtmobiele Brigade via de lucht op verschillende locaties op de kazerne afgezet om vanuit daar hun militair optreden te beoefenen. Maximaal zes helikopters doen mee aan de oefendagen. “Trainingen zoals deze zijn nodig om militairen veilig en efficiënt te kunnen laten opereren bij een militaire inzet”, meldt een woordvoerder van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april worden grondtroepen opgeleid om vuursteun op korte afstand voor eigen troepen te coördineren met Nederlandse en buitenlandse gevechtsvliegtuigen en helikopters. De oefeningen in en rondom de omgeving van de kazerne beginnen in de ochtend en zijn gepland tot 18.00 uur. Gevechtsvliegtuigen en helikopters van Defensie ondersteunen de opleidingen Joint Terminal Attack Controller (JTAC).

“Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate precisie. In bedreigende situaties zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden”, weet de woordvoerder.

Overlast of hinder melden kan via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Uit de krant