Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Luchtmobiele eenheden ondersteunen helikopters in hun training en vliegbewegingen.</p>

Luchtmobiele eenheden ondersteunen helikopters in hun training en vliegbewegingen.

(Foto: Ministerie van Defensie)

Helikopteroefeningen in avonduren op kazerne Vredepeel

Op woensdag 31 maart, donderdag 1 en donderdag 22 april vinden in de avonduren helikopteroefeningen plaats op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.

Tussen 18.30 en 21.30 uur worden militairen van de Luchtmobiele Brigade via de lucht op verschillende locaties op de kazerne afgezet om vanuit daar hun militair optreden te beoefenen. Maximaal zes helikopters doen mee aan de oefendagen. “Trainingen zoals deze zijn nodig om militairen veilig en efficiënt te kunnen laten opereren bij een militaire inzet”, meldt een woordvoerder van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april worden grondtroepen opgeleid om vuursteun op korte afstand voor eigen troepen te coördineren met Nederlandse en buitenlandse gevechtsvliegtuigen en helikopters. De oefeningen in en rondom de omgeving van de kazerne beginnen in de ochtend en zijn gepland tot 18.00 uur. Gevechtsvliegtuigen en helikopters van Defensie ondersteunen de opleidingen Joint Terminal Attack Controller (JTAC).

“Het coördineren van vuursteun op korte afstand aan grondeenheden door vliegtuigen en helikopters vergt een grote mate precisie. In bedreigende situaties zoals we tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt, gaat dit levens redden”, weet de woordvoerder.

Overlast of hinder melden kan via het online klachtenformulier. Op luchtmacht.nl/vliegbewegingen is meer informatie over vliegbewegingen en trainingen te vinden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten