Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Daisy Mertens op archiefbeeld in het centrum van Venray.</p>

Daisy Mertens op archiefbeeld in het centrum van Venray.

(Foto: Willem Menting)

Daisy Mertens nieuw raadslid Onderwijsraad

Daisy Mertens uit Venray is een van de twee nieuwe raadsleden van de Onderwijsraad, een adviesorgaan van de Nederlandse regering op het terrein van het onderwijs. Mertens begint in april en is voor een periode van vier jaar benoemd. De raad bestaat daarmee de komende periode uit twaalf leden, inclusief de voorzitter. Ook Esmah Lahlah, wethouder in Tilburg, is aan de Onderwijsraad toegevoegd.

Mertens werkt sinds 2008 als leraar in het basisonderwijs. Op dit moment begeleidt ze de ondersteuningsklas passend onderwijs bij basisschool De Vuurvogel in Helmond en zet haar onderwijsexpertise in voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Ze is uitgeroepen tot Leraar van het jaar in 2016 en was Global Teacher Prize finalist in 2019. Daarnaast is ze onder meer columnist voor het tijdschrift De nieuwe leraar. Daisy studeerde aan de Pabo en behaalde een master Leren en Innoveren.

De Onderwijsraad werkte tot nu toe met het systeem dat alle raadsleden op hetzelfde moment worden benoemd. Dit gaat veranderen: de komende periode werkt de Onderwijsraad toe naar een benoemingsmodel volgens een rooster van aftreden. In opmaat hiernaar breidt de raad tussentijds uit met twee extra leden. Daisy Mertens en Esmah Lahlah dragen bij aan een evenwichtige samenstelling van de raad en een brede variëteit aan expertise en achtergrond. Zij zijn benoemd op persoonlijke titel en vertegenwoordigen geen belangengroepen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten