Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG op de voormalige locatie van Inalfa aan de Maasheseweg in Venray.
Smartlog Venray is een ontwikkeling van DHG op de voormalige locatie van Inalfa aan de Maasheseweg in Venray. Foto: Lodewijk J.C. Loor

Mode-marktplaats Farfetch naar Smartlog Venray

Algemeen

Vastgoedbelegger/ontwikkelaar DHG heeft onlangs een huurcontract gesloten met logistiek dienstverlener Clipper Logistics voor de huur van 33.273 m² op Smartlog Venray aan de Maasheseweg 83 in Venray. Smartlog Venray op bedrijventerrein Smakterheide, de voormalige plek van Inalfa, is een ontwikkeling van DHG van ruim 50.000 m². DHG heeft met Clipper een tienjarige huurovereenkomst gesloten voor in totaal 33.273 m².

Dit betreft distributiecentrum 2 van 15.928 m² warehouse, 1.341 m² mezzanine (tussenverdieping) en 347 m² kantoorruimte. In het distributiecentrum wordt voor Clipper een drielaags tussenvloer van in totaal 15.657 m² geplaatst.

Clipper Logistics is een beursgenoteerde Europese logistieke dienstverlener, gevestigd in Leeds, dat retailers bedient die mode, tabak, alcohol en andere goederen verkopen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Clipper heeft 47 vestigingen in Europa, ze zijn gehuisvest in onder meer Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Polen, en huurt zijn eerste distributiecentrum in Nederland bij DHG. Deze nieuwe huisvesting was noodzakelijk nadat Clipper een vijfjarige overeenkomst met Farfetch sloot.

Farfetch is een wereldwijde marktplaats voor luxe mode-artikelen en accessoires, dat nu onderdak krijgt in Smartlog Venray. Voor Farfetch gaat Clipper de verwerking van goederen na een transactie via het internetplatform van Fartfetch verzorgen. Via de modemarktplaats Farfetch krijgen consumenten toegang tot meer dan 1.300 boetieks en merken wereldwijd. Daarnaast kunnen mensen hun eigen designerartikelen via het platform verhandelen via Farfetch Second Life in ruil voor een tegoed.

Clipper bekommert zich in Venray over de verwerking van goederen na een transactie via het internetplatform van Farfetch. De Britten regelen tevens de opslag van artikelen, verwerken de orders, verzorgen eventuele reparatiewerkzaamheden en organiseren het transport door heel Europa.

Op de daken van Smartlog Venray worden in het kader van duurzaamheid op dit moment zonnepanelen geplaatst. Er worden 11.826 panelen geplaatst die 5.262 kWp op zullen leveren, wat goed is voor de energievoorziening van 1.400 huishoudens waarmee 2.648 ton CO2 op jaarbasis wordt gereduceerd.

De gemeente Venray is blij met de ontwikkeling van DHG. Wethouder Jan Loonen: “We zijn blij dat dit innovatieve concept zich in Venray vestigt. Een mondiale speler in de slimme logistiek: een echte aanwinst voor Venray en voor de regio. Bovendien zorgt deze ontwikkeling er weer voordat er een honderden nieuwe banen in Venray bij komen. Goed nieuws dus!”

DHG heeft op Smartlog Venray ruim 50.000 m² aan warehouses ontwikkeld, die zijn verdeeld over drie distributiecentra. Met de verhuur van loods DC 2 aan Clipper zijn op dit moment DC 1 en DC 3 nog beschikbaar voor de verhuur, respectievelijk 22.221 m² en 13.305 m².

Uit de krant