Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Pixabay

26 gezinnen in Venray dupe van toeslagenaffaire

In totaal 26 Venrayse gezinnen zijn gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. De eerste contacten zijn inmiddels gelegd. Dat liet wethouder Anne Thielen donderdag tijdens de commissie Leven weten.


De wethouder zei dat het gemeentebestuur inmiddels over alle gegevens beschikt van de betrokken Venrayse gezinnen. “Met elf is contact geweest, drie ervan gaven aan ondersteuning nodig te hebben. Met de rest van de gezinnen wordt in het kader van de hersteloperatie eveneens geprobeerd contact te leggen”, gaf de wethouder aan. Eerder was bekend dat tien Venrayse gezinnen getroffen zouden zijn door falend beleid van de Belastingdienst. Ouders zouden ten onrechte als fraudeurs zijn aangemerkt in verband met het ontvangen van kinderopvangtoeslag. Hierdoor moesten zij soms duizenden euro’s aan ontvangen toeslagen terugbetalen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten