Afbeelding
Foto: Pixabay

Aantal positieve coronatests in Venray daalt

Algemeen

In de gemeente Venray is van 24 februari tot en met 9 maart 150 keer iemand positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Een week eerder ging het nog om 181 positieve tests. In heel Nederland werden 31.959 nieuwe meldingen gedaan volgens het RIVM. Een week eerder ging het om 31.984 meldingen.


Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Afgelopen maandag waren er bij ziekenhuis VieCuri 27 patiënten opgenomen met COVID-19. Van deze 27 patiënten lagen er 11 op de intensive care (ic). Sinds 1 september 2020 zijn er bij VieCuri 81 coronapatiënten overleden. Verder zijn er 317 coronapatiënten voldoende hersteld om naar huis of een andere instelling te gaan.

Uit de krant