Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Een beeld van de opnames voor het project Helmen Vol Verhalen.&nbsp;</p>

Een beeld van de opnames voor het project Helmen Vol Verhalen. 

(Foto: Véronique Jakobs)

Filmopnames Helmen Vol Verhalen

In het atelier van Erik van Maarschalkerwaard in Tienray werden vrijdag filmopnames gemaakt voor een korte documentaire voor het project Helmen Vol Verhalen. Helmen Vol Verhalen is een kunstproject waarin ‘jonge’ veteranen gekoppeld worden aan kunstenaars.


Het persoonlijke missieverhaal van de veteraan vormt de inspiratiebron voor een kunstwerk met verbeeldingskracht. In 2020/2021 worden ‘jonge’ veteranen en kunstenaars aan elkaar gekoppeld voor een wezenlijke ontmoeting. Hun gezamenlijke missie is het zichtbaar maken van de relevantie van Nederlandse vredesmissies en de impact daarvan op de deelnemende militairen.Een van de eerste tien missies is het verhaal van de in april 2007 in Afghanistan omgekomen militair Rob Donkers.


Zijn persoonlijke missieverhaal wordt postuum verteld door zijn vrouw Mira, zoon Stan en toenmalig leidinggevende Ralf Goossens. In de korte documentaire die gemaakt wordt door Frank Kouws (Milsbeek) staat de missie van Rob centraal. Bij de opnames werd Frank bijgestaan door stagiaire Max van Dijk uit Maashees.Tristan Louwaars en Erik van Maarschalkerwaard gaan samen met Mira, Stan en Ralf op missie. Eind 2020 startte de missie met een ontmoeting in de werkplaats van Tristan in Heerlen.


Het ontstaansproces van de kunstwerken en de verhalen erachter worden gevolgd en in beeld gebracht. De onthulling van de kunstwerken staat gepland voor eind mei. In de tweede helft van 2021 komt er een reizende tentoonstelling. Meer informatie over het project is te vinden op de website www.helmenvolverhalen.nl

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten