Afbeelding
Foto: Pixabay

Leden van drie commissies weer aan de bak

Algemeen

Vanaf komende dinsdag staan er drie raadscommissies op rij op de agenda. Dinsdag de commissie Wonen, woensdag Werken en Besturen en donderdag Leven. Ze zijn alle drie live te volgen via de website van de gemeente Venray. 

Bij de commissie Wonen staat onder meer de verplaatsing van de Blitterswijckse autogarage Wejebe naar een locatie buiten het dorp op de agenda. Ook de uitbreiding van autoverhuurbedrijf De Mulder aan de Deurneseweg in Heide komt aan bod, alsmede de beëindiging van het glastuinbouwbedrijf aan de Deurneseweg 91 in Heide.

De agenda van Werken en Besturen is mager gevuld. Er wordt onder meer gesproken over de toenemende kosten van onderhoud aan gemeentelijke gebouwen. Denk hierbij aan bouw-, elektro- en installatietechnisch onderhoud, systemen voor toegang, beveiliging en klimaat- en regelinstallaties. Er is meer geld nodig om dat onderhoud aan te kunnen pakken.

Tijdens de commissie Leven komt het eindrapport van Livingpast aan de orde. Dat bureau verrichtte onderzoek naar de verstoorde onderlinge verhoudingen van De Borggraaf-gebruikers. Op sociaal terrein wil het college verschillende bezuinigingen doorvoeren, omdat de kosten de pan uit gaan rijzen. Dat wordt donderdag 11 maart onderwerp van gesprek. De commissies geven aan of er onderwerpen zijn die de gemeenteraad dinsdag 30 maart nader moet bespreken of dat het hamerstukken zijn. De drie online-bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

Uit de krant