<p>De nieuwbouw is gestart voor het woonhofje aan de Kemp in Venray.&nbsp;</p>

De nieuwbouw is gestart voor het woonhofje aan de Kemp in Venray. 

(Persfoto)

Schop in de grond voor zestien hofjeswoningen in Venray

Toekomstig bewoner Guus Kersten heeft dinsdag samen met wethouder Jan Jenneskens en corporatiebestuurder Ger Peeters het officiële startsein gegeven voor de bouw van het woonhofje aan de Kemp in Venray. Hier bouwt Wonen Limburg zestien woningen in een hofje. Voor het einde van dit jaar kunnen de nieuwe bewoners verhuizen naar hun nieuwe stek.

Op het braakliggend terrein waar voorheen basisschool de Kemp stond, bouwt Hendriks Coppelmans Ontwikkeling voor corporatie Wonen Limburg zestien gasloze, zeer energiezuinige woningen. Het gaat om twaalf levensloopbestendige woningen, ook geschikt voor ouderen, en om vier gezinswoningen. De woningen krijgen allemaal een berging en parkeerplekken.

B2 architecten ontwierp de woningen. Het ontwerp voor de gezamenlijke binnentuin wordt door de nieuwe bewoners samen gemaakt. “Duurzaam, vernieuwend én gericht op de concrete wensen van inwoners. Daarmee past deze ontwikkeling precies in de ambities van de gemeente Venray”, zegt wethouder Jan Jenneskens. “In ons woningbouwprogramma willen we ruim baan maken voor nieuwe woonconcepten die aansluiten bij wat onze inwoners willen. Dit woonhofje is daar echt een voorbeeld van.”

Het hofje aan de Kruitweg is volgens het Samen Wonen-concept vormgegeven. Samen Wonen wil mensen vroegtijdig betrekken en ontmoeting stimuleren bij de ontwikkeling van nieuwe manieren van wonen. “Bewoners zijn al betrokken vanaf de eerste schetsen voor het plan. Ze hebben samen de keuze gemaakt voor de stedenbouwkundige opzet voor het hofje en hebben ook samen de uitstraling van de woning bepaald. Nu zijn ze aan het nadenken hoe ze de gezamenlijke binnentuin vorm kunnen geven. Mooi om te zien dat ze elkaar in dat proces al goed hebben leren kennen. Daarmee is een prima basis gelegd om er samen een fijne woonplek van te maken”, geeft bestuurder Ger Peeters van de corporatie aan. 

“Ik kijk ernaar uit om straks in het hofje te gaan wonen. Vanaf de start heeft met name de bereidheid om elkaar te helpen voor mij de doorslag gegeven om me voor dit project aan te melden. Op de plek waar ik nu woon, is dat ook al zo. En deze kans om met dezelfde insteek in zo’n mooie woning te kunnen gaan wonen, heb ik niet voorbij laten gaan!”, aldus Guus Kersten. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten