Tom Smetsers uit Venray kan komende week eindelijk weer naar school.
Tom Smetsers uit Venray kan komende week eindelijk weer naar school. Foto: Antoon Jeuken

Klaar voor heropening

Algemeen

Tom Smetsers verruilde vorig jaar zomer basisschool De Kruudwis in Venray voor Metameer locatie Stevensbeek. De 12-jarige brugklasser is op zijn plek op de middelbare school, maar mist in dit vreemde schooljaar wel zijn klasgenoten. “Je zie elkaar soms in een online les, maar meestal heeft iedereen de webcam uit”, vertelt Tom. “Je mist het fysieke contact heel erg.”


Vanaf 1 maart kan Tom zijn klasgenoten weer op school zien, want dan gaan de scholen in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs weer open. Voor het voortgezet onderwijs geldt: leerlingen gaan minimaal één dag per week naar school ‘en zo veel meer mogelijk als verantwoord is’. Middelbaar beroepsonderwijs: alle leerlingen op alle niveaus gaan één dag per week naar school. Er blijven maatregelen van kracht zoals het dragen van een mondkapje, gespreide pauzes en lestijden en vaste looproutes.

Ook op het Raayland College wordt hard gewerkt om de leerlingen vanaf maandag weer te ontvangen. Rector Bas van Rooijen geeft aan dat de eindexamenleerlingen weer volledig naar school toe komen. “Daar richten we nu onze pijlen op. Eindexamenleerlingen krijgen weer fysiek een volledig lesprogramma en leerlingen die tijdens de lockdown een achterstand hebben opgelopen worden in de middaguren extra bijgespijkerd. De examenleerlingen komen in ieder geval tot de volgende schoolexamens volledig naar school. Wij kunnen de leerlingen op een verantwoorde manier ontvangen. Het is een flinke klus om dat voor elkaar te krijgen maar dat gaat lukken.”

Van Rooijen legt uit dat onder meer gebouw C weer volledig in gebruik wordt genomen om de leerlingen zoveel mogelijk te kunnen spreiden. “Buiten de eindexamenklassen om wordt iedere klas verdeeld in groep A en groep B. Deze groepen komen dan om de dag naar school om de drukte te spreiden. Verder zijn gewoon alle regels van kracht die op alle andere scholen ook gelden. Denk hierbij aan het houden van voldoende afstand en het dragen van mondkapjes.”

Afbeelding
Bewoners genieten fotoalbum 5 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van de titel van SV Venray fotoalbum+video 5 uur geleden
Afbeelding
Koploper te sterk voor SVOC’01 fotoalbum 6 uur geleden
Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen gisteren
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen gisteren
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22