Jos Waals gaf in maart 2020 nog een interview af voor nieuwsblad Peel en Maas.
Jos Waals gaf in maart 2020 nog een interview af voor nieuwsblad Peel en Maas. Foto: Willem Menting

Jos Waals (77) overleden

Algemeen

Jos Waals is maandag plotseling overleden. Dat wordt door meerdere bronnen aan Peel en Maas bevestigd. De oud-burgemeester van Venray werd 77 jaar oud. Hij was burgemeester van de gemeente Venray van 1991 tot 2010. Waals was de opvolger van Harry Defesche en hij werd zelf opgevolgd door Hans Gilissen.

De oud-politicus was nog altijd zeer betrokken bij de gemeenschap. Zo was Waals onder meer voorzitter van de fanclub van wielrenner Wout Poels.

Waals werd geboren op 31 oktober 1943. Zijn vader Franciscus Joseph Waals was op dat moment burgemeester van Dreumel. In 1946 werd zijn vader burgemeester van Lichtenvoorde. Zo groeide hij op in de Achterhoek, maar na de hbs in Doetinchem liet hij de regio achter zich.

Uiteindelijk was hij van 1980 tot 1991 burgemeester van Nootdorp. Van 1991 tot 2010 stond hij dus aan het roer in Venray. Na de herindeling nam Hans Gilissen het stokje over. “Toen ik 35 jaar oud was, werd ik burgemeester van Nootdorp. Ik wilde wel graag burgemeester worden, maar niet omdat mijn vader dat ook was”, zei Waals in een interview met nieuwsblad Peel en Maas op 14 maart 2019. 

Waals is na zijn aftreden als burgemeester altijd in Venray blijven wonen.

In Peel en Maas van donderdag 25 februari meer over het plotseling overlijden van oud-burgemeester Jos Waals.

Uit de krant