<p>Jos Waals gaf in maart 2020 nog een interview af voor nieuwsblad Peel en Maas.</p>

Jos Waals gaf in maart 2020 nog een interview af voor nieuwsblad Peel en Maas.

(Foto: Willem Menting)

Jos Waals (77) overleden

Jos Waals is maandag plotseling overleden. Dat wordt door meerdere bronnen aan Peel en Maas bevestigd. De oud-burgemeester van Venray werd 77 jaar oud. Hij was burgemeester van de gemeente Venray van 1991 tot 2010. Waals was de opvolger van Harry Defesche en hij werd zelf opgevolgd door Hans Gilissen.

De oud-politicus was nog altijd zeer betrokken bij de gemeenschap. Zo was Waals onder meer voorzitter van de fanclub van wielrenner Wout Poels.

Waals werd geboren op 31 oktober 1943. Zijn vader Franciscus Joseph Waals was op dat moment burgemeester van Dreumel. In 1946 werd zijn vader burgemeester van Lichtenvoorde. Zo groeide hij op in de Achterhoek, maar na de hbs in Doetinchem liet hij de regio achter zich.

Uiteindelijk was hij van 1980 tot 1991 burgemeester van Nootdorp. Van 1991 tot 2010 stond hij dus aan het roer in Venray. Na de herindeling nam Hans Gilissen het stokje over. “Toen ik 35 jaar oud was, werd ik burgemeester van Nootdorp. Ik wilde wel graag burgemeester worden, maar niet omdat mijn vader dat ook was”, zei Waals in een interview met nieuwsblad Peel en Maas op 14 maart 2019. 

Waals is na zijn aftreden als burgemeester altijd in Venray blijven wonen.

In Peel en Maas van donderdag 25 februari meer over het plotseling overlijden van oud-burgemeester Jos Waals.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten