Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Christen Unie

ChristenUnie wil meedoen in Land van Cuijk, ook opties voor Venray

De ChristenUnie wil in november 2021 in het Land van Cuijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In de fusiegemeente is een kleine afdeling van de christelijke partij actief. Het aandeel katholieken binnen de partij groeit langzaam maar gestaag.

“De ChristenUnie is een partij die vanuit haar geloofsovertuiging zich actief wil inzetten in de maatschappij om op te komen voor de zwakkere medemens, om de waarde van het leven centraal te stellen en de schoonheid van de aarde waarop wij leven”, vertelt campagneleider Hetty Egger uit Vierlingsbeek.

Volgens Egger denken veel mensen ten onrechte dat de ChristenUnie vooral protestants en gereformeerd is. “De partij omarmt alle christenen. We hangen allemaal het christelijk geloof aan, alleen geeft ieder daar op een andere manier uitdrukking aan. We respecteren dat van elkaar. De sfeer binnen de partij is er dan ook een van respect en eerbied voor elk lid.”


Ander geluid
Egger wil het geluid van de ChristenUnie ook in deze regio laten klinken. “Om die reden willen wij u oproepen, als ook u uw geloof een stem wil geven in de maatschappij en u wilt inzetten om ook in uw eigen regio op te komen voor de mensen die uw hulp en inzet kunnen gebruiken. Iedereen die in het Land van Cuijk een steentje wil bijdragen aan onze partij kan zich bij mij als campagneleider melden.”

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar hegger@goede-raad.nl. “We willen gezamenlijk proberen om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe grote gemeente Land van Cuijk ook het christelijk gedachtegoed een stem te geven binnen de gemeenteraad.”

Venray
Egger voegt nog toe dat het ook mogelijk is om in Venray een tak van de ChristenUnie op te zetten. “Als er leden zijn die belangstelling hebben om in 2022 mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen dan kunnen zij zich ook tot mij wenden, zodat ik kan helpen om in Venray een lokale afdeling op te zetten. Dan hoeft het wiel niet twee keer uitgevonden te worden.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten