Afbeelding
Archieffoto Peel en Maas

Enquête over De Peel, werkgroep vliegveld in de maak

Algemeen

Wat weten de inwoners van Ysselsteyn eigenlijk over de plannen die Defensie heeft met de slapende vliegbasis De Peel in Vredepeel? Hoe worden de inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen die kunnen leiden tot heropening van De Peel? Via een enquête hoopt Dorpsraad Ysselsteyn daar achter te komen.

Tevens is er een werkgroep Vliegveld in oprichting om het hele reilen en zeilen rond De Peel in de gaten te kunnen houden en om alle informatie over de vliegbasis met de inwoners te delen. Een aantal betrokken dorpelingen nam het initiatief voor de formering van de plaatselijke belangengroep. ‘Het voornaamste doel van deze werkgroep is in beeld brengen of de Ysselsteynse bevolking de informatievoorziening omtrent het vliegveld als voldoende beoordeeld en waar nodig deze informatievoorziening verder vorm te geven’, meldt het Ysselsteyns NieuwsBlad

Met de enquête wil de dorpsraad meer inzicht krijgen over de huidige kennis van de inwoners over De Peel. De dorpsraad wil weten in welke mate de inwoners op de hoogte zijn van de ontwikkelingen omtrent vliegbasis De Peel en of ze weten waar informatie over die ontwikkelingen te vinden is.

Tevens is de dorpsraad benieuwd of de inwoners enig idee hebben wat op ze afkomt als in de toekomst op De Peel twaalf F-35-jachtvliegtuigen worden gestationeerd. En de hamvraag is of ze ja of nee willen zeggen tegen de plannen op De Peel.

De ingevulde enquête in het dorpsblad kan tot en met 26 februari worden ingeleverd, dat kan ook via www.ysselsteyn.com/vliegveld.

Uit de krant