Foto: depositphotos

Beste groenscore basisschool De Lier

Van de zestien basisscholen in de gemeente Venray heeft De Lier uit Merselo de beste groenscore. Dat meldt Stichting Nationale Boomfeestdag op de Groene Schoolkaart. 


Die kaart is uitgebracht in het kader van Boomfeestdag 2021, dit jaar op 10 november. De bomenstichting stelde de kaart samen met ingenieursbureau Cobra Groeninzicht.

De groenscore wordt bepaald door de hoeveelheid groen in de buurt van de school, de hoeveelheid groen binnen honderd meter rondom de school, de afstand tot een bosje van minsten 500 vierkante meter en de groenheid van speeltuinen bij de school. De mogelijke scores zijn: goed (1), middelmatig (2) en ondergemiddeld (3).

De Lier behaalde als enige Venrayse basisschool een 1, Sint Anna uit Blitterswijck en De Keg, Krokodaris en Coninxhof uit Venray scoorden een 3, de andere elf een 2. 

Kinderen in een groene omgeving zijn volgens de bomenstichting gezonder, hebben minder overgewicht en concentreren zich beter.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten