Zestien bewoners van de nieuwbouwwoningen in Aan de Heuvel hebben hun sleutel ontvangen.
Zestien bewoners van de nieuwbouwwoningen in Aan de Heuvel hebben hun sleutel ontvangen. Foto: Persfoto

Sleutels voor bewoners nieuwbouw Aan de Heuvel

Algemeen

Afgelopen week was het zover en ontvingen de bewoners van de zestien huizen in het nieuwbouwproject Aan de Heuvel in Venray de sleutels van hun nieuwe thuis. De Brabander is daarmee verder ontwikkeld tot een woonwijk met een mix aan koop- en huurhuizen in diverse categorieën.

In Venray is de druk op de woningmarkt groot. Niet alleen is er een tekort aan sociale huurhuizen. Ook in het middenhuursegment ontbreekt het aan voldoende aanbod. “We vinden het belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, of niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom is indertijd Wonen Limburg Accent opgericht als volle dochter van Wonen Limburg: een commerciële verhuurder met het hart van een woningcorporatie”, aldus bestuurder Ger Peeters.

Onlangs zetten gemeente Venray, corporatie Wonen Limburg en Jansen de Jong Projectontwikkeling hun handtekening om een nieuwe woonwijk in Leunen Zuid te gaan ontwikkelen met in totaal 50 woningen. De corporatie gaat er in totaal 23 energiezuinige en gasloze huurhuizen bouwen; 10 in het middenhuursegment en 13 in de sociale sector. 

Peeters vervolgt: “Uiteraard zijn we blij met deze plannen, maar we kunnen en willen méér. Samen met de gemeente zijn we dan ook mogelijkheden aan het bekijken om ook op andere locaties aan de slag te kunnen. Zodat woningzoekenden voor zowel sociale- als middenhuurhuizen een kans krijgen op de woningmarkt.”

Afbeelding
Bewoners genieten fotoalbum 1 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van de titel van SV Venray fotoalbum+video 2 uur geleden
Afbeelding
Koploper te sterk voor SVOC’01 fotoalbum 2 uur geleden
Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22