Logo

Venray gaat 1140 warmtescans uitvoeren

In het kader van de overgang naar aardgasloos in 2050, is de gemeente Venray stappen aan het maken met een transitievisie warmte (in 2021 klaar). In deze visie wordt beschreven hoe ze ervoor gaat zorgen dat de woningen en utiliteitbouw in de gemeente in de komende 30 jaar aardgasloos worden. Om alvast een start te maken, gaat de gemeente een gratis warmtescan uitvoeren bij 1140 woningen. 

Belangrijk onderdeel van dit proces is het besparen van energie. Immers, niet-gebruikte energie is de grootste verduurzaming die je kunt doen. Om niet af te wachten tot de visie gereed is, zijn de eerste stappen al gezet. Eén daarvan is het doen van een warmtescan van een grote groep oudere koopwoningen in Venray. De gemeente heeft hiervoor een innovatieve partner ingeschakeld, die in korte tijd veel woningen thermografisch kan scannen. Op basis van deze scans maken ze een adviesrapport met daarin maatregelen die huiseigenaren kunnen nemen om wooncomfort te verhogen en kosten te verlagen. Omdat dit in een koude periode moet gebeuren, wordt deze actie op korte termijn opgestart.

De woningen die gratis gescand worden, liggen in Brukske, Veltum en Oostrum. De keuze is op deze woningen gevallen vanwege hun leeftijd (voornamelijk oudere koopwoningen van vóór 1990) en hun lage energielabels (C of lager). Ook liggen alle woningen in een redelijk aaneengesloten gebied, wat makkelijk is voor het uitvoeren van de meting. De eigenaren van deze woningen ontvangen een brief van de gemeente met daarin meer uitleg en de mogelijkheid aan te geven als zij niet deel willen nemen. Voor huurwoningen worden met de woningcorporatie aparte afspraken gemaakt. Na afloop van de actie organiseert de gemeente een (online) bijeenkomst om deelnemers, maar ook andere geïnteresseerden te informeren over de uitkomsten en ervaringen te delen.

Vragen? Neem dan contact op met Arjen van Wijngaarden van de gemeente Venray, via arjen.van.wijnbergen@venray.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten