Foto: pixabay

Online trainingen voor bibliotheekleden

Leden van de bibliotheek kunnen vanaf 1 februari online cursussen volgen via hun bibliotheek. Met onlinecursussen als presenteren, doelgericht werken, goed met geld of kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment.

Er is keuze uit meer dan 160 onlinecursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. De cursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op www.biblionu.nl/cursussen.

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud en biedt de bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de bibliotheek steeds groter. Deze cursussen zijn een aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten