Foto: pixabay

Lockdown duurt langer, basisscholen wel weer open

De basisscholen en kinderopvang kunnen vanaf maandag 8 februari weer open. Dat maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Het voortgezet onderwijs en de buitenschoolse opvang blijven voorlopig gesloten.

Wel komt er een versoepeling rond de winkels. De detailhandel mag open voor bestellingen het het afhalen daarvan. Dat is onder strikte voorwaarden mogelijk vanaf 10 februari. De fysieke winkel blijft gesloten. Klanten kunnen hun bestelde producten buiten de winkel afhalen.

De andere lockdownmaatregelen worden tot in ieder geval 2 maart verlengd. Dat bekent dus dat de horeca, maar ook bioscopen, musea en niet-essentiële winkels tot die tijd in ieder geval dicht blijven. Ook blijft het aantal personen dat je thuis mag uitnodigen maximaal een per dag.

Ook over de avondklok is nog veel te doen. Die maatregel verloopt op 10 februari, maar onduidelijk is nog of de avondklok wordt verlengd. “We verwachten dat advies eind deze week”, zei Rutte in de persconferentie. “Dan zullen we opnieuw de balans opmaken.”


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten