Afbeelding
Foto: pixabay

Lockdown duurt langer, basisscholen wel weer open

Algemeen Coronavirus

De basisscholen en kinderopvang kunnen vanaf maandag 8 februari weer open. Dat maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Het voortgezet onderwijs en de buitenschoolse opvang blijven voorlopig gesloten.

Wel komt er een versoepeling rond de winkels. De detailhandel mag open voor bestellingen het het afhalen daarvan. Dat is onder strikte voorwaarden mogelijk vanaf 10 februari. De fysieke winkel blijft gesloten. Klanten kunnen hun bestelde producten buiten de winkel afhalen.

De andere lockdownmaatregelen worden tot in ieder geval 2 maart verlengd. Dat bekent dus dat de horeca, maar ook bioscopen, musea en niet-essentiële winkels tot die tijd in ieder geval dicht blijven. Ook blijft het aantal personen dat je thuis mag uitnodigen maximaal een per dag.

Ook over de avondklok is nog veel te doen. Die maatregel verloopt op 10 februari, maar onduidelijk is nog of de avondklok wordt verlengd. “We verwachten dat advies eind deze week”, zei Rutte in de persconferentie. “Dan zullen we opnieuw de balans opmaken.”


Afbeelding
‘Op eigen risico met bouw gestart’ Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
‘Veel verborgen leed is opvallend’ Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe bloembakken in kerkdorpen Video gisteren
Afbeelding
Positieve cijfers voor Pantein in 2021 Algemeen gisteren
Afbeelding
Concentratie bij eindexamenleerlingen Metameer Algemeen 20 mei, 11:52
Afbeelding
Venrays Museum zoekt verbinding met Hokjesgeest Algemeen 20 mei, 11:47
Afbeelding
Grote verbouwing voor De Linde Algemeen 20 mei, 08:59
Afbeelding
Korfbalsters De Peelkorf in bekerfinale Sport 19 mei, 21:45