Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

Geert Rasing starter van het vierde kwartaal 2020

Algemeen

Geert Rasing van Hendrix-Rasing Aardbeien is de starter van het vierde kwartaal geworden. Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de gemeenten Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Noord-Limburg, de Horster ondernemersvereniging O-twee en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven.

Het bedrijf uit Melderslo wordt vanaf januari 2020 geleid door de ondernemers Geert Rasing en Rob en Conny Hendrix. Rob en Conny hadden in Leunen een gemengd agrarisch bedrijf. In de loop van tijd is het bedrijf zich steeds meer gaan specialiseren richting de aardbeienteelt. In 2003 hebben zij het bedrijf in Melderslo gekocht. Gedurende de jaren is op deze locatie uitgebreid en in Leunen afgeschaald, waardoor momenteel op 2,3 hectare glasaardbeien wordt geteeld. Nadat Geert in 2018 afstudeerde aan de HAS, is hij bedrijfsleider geworden bij Hendrix Aardbeien B.V. In deze periode hebben Rob, Conny en Geert samen een plan opgesteld waaruit Hendrix-Rasing Aardbeien V.O.F. is ontstaan. Deze samenwerking is 1 januari 2020 van start gegaan. Als alles volgens plan verloopt, hoopt Geert binnen enkele jaren het hele bedrijf over te nemen.

(H)eerlijk en gezond
Hendrix-Rasing aardbeien heeft zich volledig gespecialiseerd in de teelt van aardbeien onder glas. Iedere dag zijn ze bezig met het zo verantwoord en duurzaam mogelijk telen van de beste kwaliteit Hollandse aardbeien. Zodat de consument kan genieten van een (h)eerlijk en gezond bakje aardbeien. Met hun jarenlange ervaring, aangevuld met kennis van trends en innovaties, hoopt Geert de continuïteit van de organisatie te waarborgen en ook in de toekomst topkwaliteit aardbeien te blijven produceren. “Het telen van aardbeien blijft je uitdagen, geen dag is hetzelfde en dat houdt het interessant”, aldus Geert.

Al met al genoeg redenen voor de jury om deze ambitieuze, enthousiaste ondernemer uit te roepen tot starter van het vierde kwartaal van 2020!

Ook meedoen?
Bent je onlangs een onderneming gestart en wil je meedoen aan deze verkiezing? Kijk dan op www.venray.nl/ondernemers. Aanmelden voor de verkiezing van de starter van het eerste kwartaal 2021 kan tot uiterlijk dinsdag 9 maart 2021. De verkiezing voor de Starter van het jaar 2020 staat (digitaal) gepland op 11 maart 2021. Tijdens deze verkiezing maken alle starters van het kwartaal uit 2020 kans op een prijs van 1500 euro.

Uit de krant