Foto:

Noodverordening van kracht in gehele gemeente Venray

De noodverordening die sinds vrijdagmiddag van kracht is, is van toepassing op de gehele gemeente Venray. Met deze noodverordening, die vooralsnog tot 9 februari geldt, kan ‘met de hoogste prioriteit worden opgetreden’. Wie de noodverordening overtreedt, maakt zich schuldig aan een strafbaar feit en kan een strafblad krijgen.

De politie kan onder meer mensen preventief fouilleren. Ook is er een verbod op voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden. Tijdens de noodverordening is iedereen verplicht om de aanwijzingen van een ambtenaar op te volgen. Iedereen die zich niet aan de gestelde regels houdt, loopt het risico op een zware straf zoals een gevangenisstraf van drie maanden of een geldboete van de tweede categorie (maximaal 4.350 euro, red.).

De afgelopen dagen roepen onbekenden op om zaterdag 30 januari in Venray te komen relschoppen. Politie Venray-Gennep, gemeente Venray en hulpdiensten hebben niet stilgezeten en dus voorzorgsmaatregelen getroffen. 

Verdachte situaties
Mensen die verdachte situaties zien als groepen mensen die op een specifieke plek verzamelen, auto’s die geparkeerd staan op vreemde plekken of andere vreemde situaties kunnen dat melden bij de politie via 0900-88 44 bij spoed 112.

De volledige noodverordening is hier in te zien.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten