Foto:

Noodverordening van kracht in Venray

Vanaf vrijdagochtend is er een noodverordening van kracht in de gemeente Venray. Dat maakte burgemeester Luc Winants donderdagavond bekend in een videoboodschap op Twitter. “Er zijn signalen dat er rellen op komst zouden zijn in Venray”, vertelt Winants. 

“We zijn volop actief om alles onder controle te krijgen. We willen ons heel goed voorbereiden op zaken die mogelijk kunnen gebeuren. Daarom hebben we een noodverordening gemaakt en die wordt ook ondertekend. Op die manier geven we onszelf een instrument om goed te kunnen controleren en ellende te voorkomen.”

De noodverordening geldt vooralsnog tot 9 februari.

Voor het oproepen tot onregelmatigheden in het winkelcentrum van Venray op zaterdag 30 januari, is afgelopen maandag een 17-jarige inwoner van Horst aan de Maas in Venray aangehouden en na een gesprek met de recherche overgedragen aan zijn ouders. Justitie zal uiteindelijk beslissen welke straf hij krijgt opgelegd. Het maken, verzenden en ook het delen van dit soort berichten is strafbaar.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten