<p>Oorlogsveteraan John Sleep bezocht in oktober 2019 het Norfolk-monument in Venray. Komende dinsdag viert hij zijn honderdste verjaardag.&nbsp;</p>

Oorlogsveteraan John Sleep bezocht in oktober 2019 het Norfolk-monument in Venray. Komende dinsdag viert hij zijn honderdste verjaardag. 

(Foto: Rikus ten Brücke)

Feliciteer bevrijder John Sleep

Oorlogsveteraan John Sleep viert op dinsdag 26 januari zijn honderdste verjaardag. De Brit vocht in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer in Venray tegen de Duitse bezetter. Momenteel is hij herstellende van een ziekte en ontstond er in Normandië (Frankrijk, red.) een oproep om massaal verjaardagskaarten naar Sleep te sturen om hem een bijzondere verjaardag te geven.
De Franse actie is nu ook in Venray opgepakt en de eerste verjaardagskaarten zijn al onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Het adres van John Sleep: 21 Barbauld Rd in London N16 OSD (United Kingdom, red.).

Oorlogsveteraan John Sleep was in oktober 2019 voor het laatst in Venray. Toen bezocht hij onder meer de herdenking bij het Norfolk-monument in Venray. Hij kwam daarvoor al dertig jaar naar de herdenking op het Brits oorlogskerkhof. Sleep raakte bij de Loobeek in 1944 ernstig gewond door Duits tankgeschut toen hij Venray wilde bevrijden.

Sinvid Mediamakers legde het indrukwekkende verhaal van Sleep vast op camera en maakte er een film over. De film van de Britse oorlogsveteraan is op zaterdag 23 januari opnieuw te zien op Peel en Maas TV. De eerste uitzending is om 19.00 uur en de film wordt die avond op het hele uur herhaald tot en met 23.00 uur.Op 6 juni 1944 maakte Sleep D-Day mee en later ook de bevrijding van Frankrijk en België. Daarna trok de bevrijder met zijn bataljon verder naar Valkenswaard en Helmond om uiteindelijk in Venray aan te komen.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten