Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De brandweer rukte woensdagmorgen uit voor een brand in een champignonloods in Ysselsteyn.&nbsp;</p>

De brandweer rukte woensdagmorgen uit voor een brand in een champignonloods in Ysselsteyn. 

(Foto: SK-Media)

Brand in loods Ysselsteyn

De brandweer is woensdagochtend even na 5.00 uur opgeroepen voor een loodsbrand aan de Timmermannsweg in Ysselsteyn. Hierbij is niemand gewond geraakt. Vrijgekomen asbestdeeltjes liggen alleen op het perceel van de loods.

De loods betreft een oude champignonkwekerij, verdeeld in compartimenten die gehuurd worden voor de opslag van materialen. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De eigenaar heeft de huurders in kennis gesteld. Door het vuur zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. Deze zijn alleen neergeslagen op het perceel van de loods. De gemeente is daarvan in kennis gesteld en ziet toe op het opruimen van het terrein.

De brand is ontstaan in het achterste gedeelte van de loods. Dit compartiment, waarin enkele auto’s stonden, heeft flinke schade opgelopen. Hoe groot de schade van de overige compartimenten is, wordt samen met de Stichting Salvage geïnventariseerd. Deze stichting biedt hulp aan getroffenen bij brand-, water- of stormschade. Zij doen dit namens alle brandverzekeraars in Nederland.

Om 6.50 uur is het sein ‘brand meester’ gegeven en is de brandweer gestart met nabluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten