De brandweer rukte woensdagmorgen uit voor een brand in een champignonloods in Ysselsteyn.
De brandweer rukte woensdagmorgen uit voor een brand in een champignonloods in Ysselsteyn. Foto: SK-Media

Brand in loods Ysselsteyn

Algemeen

De brandweer is woensdagochtend even na 5.00 uur opgeroepen voor een loodsbrand aan de Timmermannsweg in Ysselsteyn. Hierbij is niemand gewond geraakt. Vrijgekomen asbestdeeltjes liggen alleen op het perceel van de loods.

De loods betreft een oude champignonkwekerij, verdeeld in compartimenten die gehuurd worden voor de opslag van materialen. Er was niemand in het gebouw aanwezig. De eigenaar heeft de huurders in kennis gesteld. Door het vuur zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. Deze zijn alleen neergeslagen op het perceel van de loods. De gemeente is daarvan in kennis gesteld en ziet toe op het opruimen van het terrein.

De brand is ontstaan in het achterste gedeelte van de loods. Dit compartiment, waarin enkele auto’s stonden, heeft flinke schade opgelopen. Hoe groot de schade van de overige compartimenten is, wordt samen met de Stichting Salvage geïnventariseerd. Deze stichting biedt hulp aan getroffenen bij brand-, water- of stormschade. Zij doen dit namens alle brandverzekeraars in Nederland.

Om 6.50 uur is het sein ‘brand meester’ gegeven en is de brandweer gestart met nabluswerkzaamheden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant