Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Suus van Dijk.</p>

Suus van Dijk.

(Foto: eigen foto)
Coronavirus

‘Betrek jeugd bij coronabeleid’

Als het aan VVD Venray ligt, dan wordt de jeugd meer betrokken bij het lokale coronabeleid. “We hebben dit aangekaart bij het college van B en W en we hopen dat de landelijke overheid dit voorbeeld volgt”, vertelt Wim De Schryver, lid van VVD Venray. De fractie werd door Suus van Dijk op dit punt gewezen. Volgens de 18-jarige Van Dijk, woonachtig in Oostrum, is de jeugd weldegelijk bezig met het coronabeleid en wordt er onderling ook veel over gediscussieerd.

“De jeugd voelt zich verantwoordelijk en heeft ideeën over hoe ze veilig samen dingen kunnen ondernemen. Jongeren zijn een van die groepen die het bijzonder moeten ontgelden tijdens deze coronapandemie. Deze groep blijkt weliswaar minder kwetsbaar voor de directe lichamelijke gevolgen van een besmetting, maar zijn niet minder slachtoffer van de maatregelen dan de rest van de bevolking”, vervolgt De Schryver.

‘Daarbij komt dan ook nog eens dat er door beleidsmakers continu beslissingen worden genomen voor de jeugd en over wat ze wel en niet mogen. Uiteraard geldt dit ook voor andere groepen in de bevolking, maar deze zijn vaak wel vertegenwoordigd door organisaties die voor ze opkomen’, schrijft de VVD-fractie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten