Afbeelding
Foto: eigen foto

Winnaars Raadselige Roos 2020 op YouTube bekendgemaakt

Algemeen

Aan het begin van het nieuwe jaar vindt tijdens een bijeenkomst de bekendmaking van de winnaars van de schrijfwedstrijd de Raadselige Roos, van Literair Café Venray voor amateurschrijvers en -dichters uit Nederland en Vlaanderen, plaats. Deze bijeenkomst werd in het verleden in het bijzijn van vele deelnemers, genodigden en belangstellenden georganiseerd in de foyer van de Venrayse schouwburg.

Een dergelijke fysieke bijeenkomst in de schouwburg is gezien de omstandigheden niet mogelijk. “We hebben gezocht naar een passend en haalbaar alternatief, waarmee wij zowel recht kunnen doen aan de literaire bijdrages van onze deelnemers, met in totaal 74 inzendingen, als ook hen voor hun deelname aan de Raadselige Roos kunnen bedanken”, laat de organisatie weten.

“We hebben uiteindelijk voor dit alternatief kunnen kiezen. Er is een presentatie gemaakt, waarin de winnende gedichten en verhalen, juryrapporten, en de bijbehorende beeldende werken worden genoemd en getoond. De verhalen en gedichten van de vijftien deelnemers, die genomineerd zijn voor publicatie in de Raadselige Roos 2020, worden eveneens met het beeldend werk genoemd en getoond.”

Vanaf zondag 17 januari kunnen alle belangstellenden op YouTube deze presentatie met de prijsuitreiking en bekendmakingen bekijken. De precieze URL hiervoor wordt komende week op de website van Literair Café Venray en aan alle deelnemers aan de Raadselige Roos 2020 per e-mail meegedeeld. De genomineerden voor publicatie zijn voorafgaand van hun selectie op de hoogte gebracht. De uiteindelijke winnaars in de verschillende categorieën worden pas zondag 17 januari middels YouTube bekendgemaakt. Alle deelnemers, winnaars en genomineerden van de Raadselige Roos 2020 krijgen aansluitend de bundel Raadselige Roos 2020, c.q. de trofee, juryrapport en boekenbon toegestuurd of thuis overhandigd.

Uit de krant