Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Ic-verpleegkundige Angelique Muysenberg-Vaassen krijgt als medewerker van VieCuri de eerste COVID-19-vaccinatie van pre-operatief verpleegkundige Jolanda Tacke.</p>

Ic-verpleegkundige Angelique Muysenberg-Vaassen krijgt als medewerker van VieCuri de eerste COVID-19-vaccinatie van pre-operatief verpleegkundige Jolanda Tacke.

(Foto: VieCuri)
Coronavirus

Start vaccineren medewerkers VieCuri

VieCuri is woensdag gestart met de COVID-19-vaccinaties bij medewerkers uit de acute zorg. De vaccins zijn woensdag rond de middag geleverd en om 14.00 uur werd de eerste prik gezet. Het gaat om ongeveer 559 medewerkers die in deze eerste fase in aanmerking komen voor een vaccin tegen het coronavirus. De vaccins van Pfizer/Biontech zijn beschikbaar voor verpleegkundigen en artsen op de intensive care, de spoedeisende hulp en de COVID-verpleegafdelingen. Ook 161 medewerkers van AmbulanceZorg Limburg-Noord krijgen hun vaccinatie in VieCuri.

De vaccinatiebereidheid van de medewerkers is zeer hoog. Van de 720 mensen van VieCuri en de AmbulanceZorg die deze week een prik kunnen krijgen, meldden zich binnen een dag al 80 procent aan. “Een fantastische opkomst”, aldus IJsbrand Schouten, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri.

Guido van den Bogaert, bestuurder AmbulanceZorg Limburg-Noord: “We zijn er trots op dat we als ambulancedienst samen met VieCuri mogen deelnemen aan de eerste vaccinatieronde. Dit helpt ons om de dienstverlening voor onze patiënten en ketenpartners te continueren.”

VieCuri blij met besluit tot vervroegd vaccineren
“De start van de vaccinatie is een bijzonder moment”, zegt Schouten. “Eindelijk, na 10 maanden in de crisisstand te staan is er vandaag een begin gemaakt met een einde te maken aan de crisis. Zoals bekend is de situatie in de ziekenhuizen nijpend, mede door ziekteverzuim dat vaak corona-gerelateerd is.” Schouten is blij dat de ziekenhuizen eerder aan de beurt zijn dan oorspronkelijk gepland. “Onze collega’s maken nog altijd hartverscheurende situaties mee. Het ziektebeeld van corona kent een grillig verloop. Dit maakt het erg zwaar voor iedereen. Als we weer terug kunnen naar normaal, is dat voor iedereen goed. We zijn zover nog niet, maar dit geeft hoop.”

Maatregelen blijven van kracht
Ook na het inenten van de eerste groep medewerkers blijven alle maatregelen en richtlijnen bij VieCuri en AmbulanceZorg Limburg-Noord van kracht. Er zijn voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen en die blijven de medewerkers de komende periode ook gebruiken. De overige ambulance- en ziekenhuismedewerkers zijn volgens de landelijke vaccinatiestrategie in april aan de beurt om gevaccineerd te worden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten