Afbeelding

In Venray kan ieder kind meedoen

Algemeen

Sporten, muziekles, schoolreisjes. Of er is een fiets nodig als je kind naar de middelbare school gaat. Niet iedereen kan het betalen. Toch is het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom kunnen ouders met een laag inkomen voor dit soort zaken een beroep doen op de kindregelingen in de gemeente Venray. 

Het Jeugdfonds Sport maakt het voor kinderen van 4 tot 18 jaar mogelijk om lid te worden van sportverenigingen in gemeente Venray. Het fonds betaalt niet alleen de contributie, maar ook de nodige sportkleding en sportattributen tot maximaal 225 euro per jaar. Ook vergoedt het Jeugdfonds Sport maximaal 600 euro voor zwemdiploma A en maximaal 200 euro voor zwemdiploma B.

Met een bijdrage uit het Jeugdfonds Cultuur kunnen kinderen meedoen met culturele activiteiten zoals muziek-, dans- of toneelles of scoutingDe contributie- of leskosten worden vergoed, en eventueel ook attributen, kleding of instrumenten. De maximale bijdrage per kind is 425 euro per jaar. Meer informatie, voorwaarden en de inkomensgrens staan op www.venray.nl. Meer informatie verstrekt ook de intern begeleider van school of de gezinscoach. 

Leergeld Venray
Verder is er de stichting Leergeld Venray. Die vergoedt tot maximaal 350 euro per jaar bijvoorbeeld schoolreisjes of schoolkamp. Of een fiets om naar school te fietsen. Een laptop om huiswerk op te maken. Of meedoen aan buitenschoolse activiteiten. Het motto van de stichting Leergeld Venray is: ‘Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.’ Een bijdrage van de stichting Leergeld kan worden aangevraagd via www.leergeldvenray.nl. Daar staat ook meer informatie over de voorwaarden. 

Uit de krant