De nieuwe Vitelia-bulkwagen met herkenbaar 100-jarig beeldmerk.
De nieuwe Vitelia-bulkwagen met herkenbaar 100-jarig beeldmerk. Foto: Emile Beurskens

Vitelia: al honderd jaar vertrouwd gezicht voor boer

Algemeen

Coöperatie Vitelia bestaat in 2021 honderd jaar en die mijlpaal wil Vitelia gedurende dat jaar vieren met alle leden, medewerkers en overige stakeholders.

In november 1921 bundelden enkele boeren, gevestigd rondom Ysselsteyn, hun krachten omdat zij al snel de voordelen van samenwerken inzagen. Vitelia heeft in zijn historie dat moment gemarkeerd als de oorsprong van de huidige agrarische coöperatie, met als motto ‘Vóór en dóór de leden!’. Samenwerken zit daarbij in het DNA. In het verleden hebben een aantal fusies en samenwerkingen geleid tot het huidige sterke collectief, waar de leden van Vitelia al een eeuw op kunnen bouwen en vertrouwen.

Het bijzondere jubileumjaar wordt op verschillende momenten onder de aandacht gebracht. Hoogtepunt moet het grote feestweekend in juni worden, met onder andere een feestavond voor de leden. Op zaterdag openen alle Vitelia-vestigingen hun deuren met een actief dagprogramma voor alle bezoekers. In het voor- en najaar van 2021 worden enkele sportieve activiteiten georganiseerd. Zo kunnen liefhebbers deelnemen aan een leuke wandeltocht en aan speciaal uitgezette fietstochten. Tijdens deze activiteiten zal er uiteraard aandacht zijn voor de agrarische sector in de regio. Deelnemers kunnen tijdens deze evenementen ook een donatie doen aan een nog nader te bepalen goed doel.

Voor het jubileumjaar is een speciaal beeldmerk ontwikkeld, dat vanaf januari 2021 frequent in alle uitingen van Vitelia te zien is.

Uit de krant