Afbeelding
Archieffoto Peel en Maas

Pastoor Rijs naar Leunen

Algemeen

Voor het komende half jaar krijgen deken Ed Smeets en kapelaan Marthoma Alexander hulp van pastoor Martinus Rijs (1962, Sevenum) die naar de pastorie in Leunen verhuist. Rijs was eerder pastoor in de noordelijke VOMMMM-parochies van het dekenaat Venray-Gennep. 


De voorlopige aanstelling van Rijs heeft alles te maken met bestuurlijke en organisatorische aanpassingen in het dekenaat. De parochies van de Grote Kerk en Paterskerk in Venray, van Smakt, Ysselsteyn, Vredepeel, Merselo, Leunen, Veulen en Heide worden komend jaar in twee federaties ondergebracht. De Grote Kerk, Paterskerk en Smakt vormen straks een federatiebestuur, alsmede de parochies van de zes genoemde kerkdorpen. Dat wil zeggen dat is afgezien van een algehele fusie waar eerder sprake van was.

Deken Ed Smeets, eindverantwoordelijke en voorzitter van de besturen, wordt formeel pastoor van de negen parochies. De benoemingen gaan 1 januari in. Door de komst van Rijs blijven de mistijden vooralsnog ongewijzigd. Theo Miedema, eerder pastoor van Leunen, Veulen en Heide, wordt met ingang van 1 januari benoemd tot pastoor van de VOMMMM-parochies in Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Mook, Molenhoek en Middelaar.

Uit de krant