Studente Suanny (rechts) met haar mentor.
Studente Suanny (rechts) met haar mentor. Persfoto

Martinusstichting steunt arme studente in Rio de Janeiro

Algemeen

De Meerlo-Venrayse stichting Sint Martinus steunt al vier jaar de dertigjarige studente Suanny Martins uit Rio de Janeiro. Suanny komt uit een arme favela-familie. Ze wilde graag studeren maar haar ouders hadden daarvoor geen geld. Omdat ze als stagiaire werkte bij het mensenrechtencentrum Cedeca kwam ze in contact met Bernard Ruyten uit Venray en René Poels uit Meerlo van de Stichting Sint Martinus. De stichting beloofde haar studie te betalen. 

Onlangs ontving de stichting geweldig positief nieuws van deze universitaire studente. Ze heeft het derde jaar afgesloten met allemaal voldoendes. Haar vakken zijn onder meer maatschappelijk werk, opvoedkunde en kennis van andere culturen, juridische aspecten, sociale activiteiten, antropologie en filosofie. Terwijl ze studeert, werkt ze ook als stagiaire bij het mensenrechtencentrum Cedeca in Rio waarvan Pedro Preira de directeur is en haar begeleider. Suanny doet komend jaar (2021) het vierde en laatste jaar. Zoals beloofd zorgt de Martinusstichting en haar donateurs dat de jaarlijkse studiekosten van 2000 euro worden betaald. Suanny is erg dankbaar dat ze via de Martinusstichting deze studie kan voltooien. Ze wil daarna als maatschappelijk werkster arme families gaan helpen en blijven werken voor Cedeca.

“Ik wil met iedereen delen dat ik nieuwe fase van mijn leven heb voltooid”, aldus Suanny in haar kerstmail. “De studie in alle vakken heb ik positief afgesloten, ondanks de moeilijkheden van dit coronajaar, met de lessen in externe modus. Ik ben dank verschuldigd aan jullie die mij op de een of andere manier in deze jaren heeft gesteund. Volgend jaar 2021 wordt de laatste periode van de universiteit, het zal ook een onzekere periode worden, ik weet niet of de lessen weer normaal zijn of online. Hoe dan ook: ik zal mijn best doen.” Ten slotte wenst ze haar donateurs veel succes en prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar vol prestaties. 

Wilt u Suanny in 2021 ook steunen? Maak dan een bijdrage over op bankrekening NL86RABO 0177412089 t.n.v. Stichting Sint Martinus t.b.v. studie Suanny. 

Uit de krant