Logo peelenmaasvenray.nl
<p>ProRail neemt maatregelen in Smakt, Oostrum en Oirlo.</p>

ProRail neemt maatregelen in Smakt, Oostrum en Oirlo.

(Archief Peel en Maas)

Maatregelen van ProRail in Smakt, Oostrum en Oirlo

De overweg bij het Pelgrimshuis in Smakt gaat dicht voor gemotoriseerd verkeer, bij het spoor in Oostrum wordt een railinzetplaats aangelegd en in Oirlo wordt een deel van het spoor verdubbeld. Dat zijn enkele maatregelen die in de gemeente Venray worden genomen in het kader van het project Opwaarderen Maaslijn. Onlangs werden de dorpsraden van de drie dorpen hierover geïnformeerd door spoorwegbeheerder ProRail. Ook de gemeente Venray was hierbij vertegenwoordigd.

Het project staat ook wel bekend staat als elektrificatie van de Maaslijn die vanaf Limburg via Brabant in het Gelderse Nijmegen eindigt. Het vele tientallen miljoenen kostende plan is vooral bedoeld om de huidige dienstregeling te verbeteren. De overstaptijden en de punctualiteit van de treinen moeten beter en de reistijden korter. Tevens wordt de lijn duurzamer en milieuvriendelijker gemaakt met als gevolg dat het gehele spoortraject tussen Nijmegen en Roermond wordt voorzien van een bovenleiding.

Alle genoemde maatregelen heeft ProRail inmiddels afgestemd met de gemeente Venray. ProRail verwacht in 2022 te starten met voornamelijk voorbereidende werkzaamheden, de uitvoering loopt door tot en met 2024.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten