ProRail neemt maatregelen in Smakt, Oostrum en Oirlo.
ProRail neemt maatregelen in Smakt, Oostrum en Oirlo. Archief Peel en Maas

Maatregelen van ProRail in Smakt, Oostrum en Oirlo

Algemeen

De overweg bij het Pelgrimshuis in Smakt gaat dicht voor gemotoriseerd verkeer, bij het spoor in Oostrum wordt een railinzetplaats aangelegd en in Oirlo wordt een deel van het spoor verdubbeld. Dat zijn enkele maatregelen die in de gemeente Venray worden genomen in het kader van het project Opwaarderen Maaslijn. Onlangs werden de dorpsraden van de drie dorpen hierover geïnformeerd door spoorwegbeheerder ProRail. Ook de gemeente Venray was hierbij vertegenwoordigd.

Het project staat ook wel bekend staat als elektrificatie van de Maaslijn die vanaf Limburg via Brabant in het Gelderse Nijmegen eindigt. Het vele tientallen miljoenen kostende plan is vooral bedoeld om de huidige dienstregeling te verbeteren. De overstaptijden en de punctualiteit van de treinen moeten beter en de reistijden korter. Tevens wordt de lijn duurzamer en milieuvriendelijker gemaakt met als gevolg dat het gehele spoortraject tussen Nijmegen en Roermond wordt voorzien van een bovenleiding.

Alle genoemde maatregelen heeft ProRail inmiddels afgestemd met de gemeente Venray. ProRail verwacht in 2022 te starten met voornamelijk voorbereidende werkzaamheden, de uitvoering loopt door tot en met 2024.

Uit de krant