Raayland College mogelijk nieuwe locatie voor Focus/Spectrum.
Raayland College mogelijk nieuwe locatie voor Focus/Spectrum. Foto: persfoto

Nieuwe locatie Focus/Spectrum mogelijk in Raayland

Algemeen

De gemeente Venray en de schoolbesturen van Raayland College, SPOV en Buitengewoon gaan onderzoeken of verhuizing van de scholen voor speciaal onderwijs Focus en Spectrum naar het Raayland College kans maakt. Ook De Wijnberg heeft aangegeven bij deze ontwikkeling aan te willen sluiten. 

Als de verhuizing doorgaat, slaan de gemeente en de onderwijspartijen meerdere vliegen in één klap. Focus en Spectrum zitten in een gebouw dat niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen voor onderwijshuisvesting, het Raayland College kampt met leegstand als gevolg van krimp. Een belangrijk deel van gebouwen C, D en E, het oudste gedeelte van het complex, staat leeg. Ook de huidige locatie van De Wijnberg aan het Molenpad in Venray is verre van ideaal.

Over de mogelijkheid van samen onder één dak bij het Raayland College is eerder gesproken, maar tot concrete afspraken kwam het tot nu toe niet. Wethouder Jan Jenneskens (onderwijs) is blij dat er nu wel stappen zijn gezet. “Een onderwijsaanbod voor kinderen van 4 tot 18 jaar op één plek. De overgang van primair naar voortgezet onderwijs kan heel geleidelijk gaan.”

Wat Jenneskens betreft hoeft het niet bij Focus/Spectrum en eventueel De Wijnberg te blijven. “In het gebouw is ook nog plek voor het Technieklandschap van het Raayland. Daarin is ook het Venrayse bedrijfsleven partner. Leerlingen krijgen een opleiding in technieken waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft. Met dus een grotere kans op een passende baan”, aldus de wethouder.

Zover is het nog niet. Eerst gaan de partijen de haalbaarheid van de verhuizing onderzoeken. In het voorjaar komt Jenneskens met een voorstel richting gemeenteraad.

Uit de krant