Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rikus ten Brücke

Meer omzet voor OTTO in turbulent jaar

De internationale arbeidsbemiddelaar OTTO Work Force gaat in week 52 van 2020 door de omzetgrens van een half miljard euro. De toename is te danken aan de groeiende vraag naar personeel vanuit de distributiecentra van de supermarkten en e-commerce.

De omzet van OTTO Work Force werd opgestuwd door een omzetpiek bij de supermarkten. Doordat er tijdens de coronacrisis meer werd gekocht en vooral de online bestellingen flink toenamen groeide ook de vraag naar personeel. Momenteel zijn ruim 8.000 medewerkers van OTTO aan het werk in de distributiecentra van supermarktketens. De verwachting van OTTO Work Force is dat deze vraag zich doorzet in 2021 en zelfs nog verder toeneemt. 

Zorg voor personeel 
Absolute prioriteit van OTTO Work Force het afgelopen jaar is het welzijn van het personeel geweest onder het motto ‘We take care of our people’. Het bedrijf heeft nog meer aandacht besteed aan de huisvesting van de arbeidsmigranten. Ook op de werkplek zelf is er toegezien op de optimale en veilige werkomstandigheden en er is extra gekeken naar vervoer van en naar de werklocatie. Zo heeft een deel van de medewerkers de beschikking gekregen over een e-bike.

Frank van Gool, directievoorzitter OTTO Work Force: “Net als voor veel mensen was 2020 voor OTTO Work Force ook een turbulent jaar. Een jaar waarin wij tal van activiteiten hadden gepland voor ons twintigjarig bestaan, werd een jaar dat in het teken stond van Corona met alles wat daarbij kwam kijken. Onder het motto “We take care of our people “ is voor ons het welzijn van onze medewerkers het belangrijkste geweest. Daar hebben wij maximaal op ingezet. Daarnaast zorgde met name de toeloop in de supermarkten voor een groeiende vraag naar personeel voor in de distributiecentra. Aan die vraag hebben wij kunnen voldoen, met daarbij continue de gezondheid van onze medewerkers in het oog houdend. Ondanks de zware en onzekere tijd is het daardoor voor OTTO Work Force omzettechnisch een goed jaar geweest.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten