Jorianne Janssen, Senna Wiedemeijer en Petra de la Roy (v.l.n.r.) maken zich hard voor de actie.
Jorianne Janssen, Senna Wiedemeijer en Petra de la Roy (v.l.n.r.) maken zich hard voor de actie. Foto: Willem Menting

Actie: Doe iets liefs

Algemeen

Doe iets liefs. Het is de naam van de inzamelingsactie die Janssen Dansen & Sporten is gestart om mensen, die bij de voedselbank net buiten de boot vallen en eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. “Deze actie komt in plaats van onze dansmarathon voor het goede doel”, zegt Jorianne Janssen van de dansschool. “We verzamelen producten die lang houdbaar zijn voor de voedselpakketten. We willen wat extra’s geven rondom oud en nieuw.”

Omdat ook de dansschool vanaf deze week in ieder geval tot dinsdag 19 januari gesloten blijft, is de opzet van de actie iets veranderd. Voorheen konden de houdbare levensmiddelen, maar ook kaarten, shampoos en andere producten, worden ingeleverd voor of na de danslessen, nu dient er een afspraak gemaakt te worden om de spullen te komen brengen. “Uiteraard gaat dat volledig volgens de richtlijnen van het RIVM”, vertelt Petra de la Roy van Janssen Dansen & Sporten. “Iedereen moet met een goed gevoel de spullen kunnen komen brengen.” Bij de actie Doe iets liefs heeft ook communicatiestudent Senna Wiedemeijer zich aangesloten. Tijdens haar minor heeft ze een eigen bedrijf gestart en met Blos Party doneert ze voor ieder pakket een bijzondere ballon (zie foto, red.). “Ik zag de actie op Facebook en ik dacht: Wellicht kan ik hier een steentje aan bijdragen. We hebben elkaar gevonden en dat is wel bijzonder. De ballonnen maken deze pakketten toch net wat feestelijker.”

Ook Synthese en Plus Guido van Dijck ondersteunen de actie. Synthese helpt bij de verspreiding van de pakketten. “We hopen uiteindelijk tussen de tachtig en honderd pakketten te kunnen maken. Mensen kunnen tot 27 december hun levensmiddelen of andere producten komen inleveren. We hopen de pakketten op 29 december te kunnen verspreiden. Ik zou zeggen, mensen kijk thuis in de voorraadkast of je iets kunt missen, wij nemen het graag aan voor onze pakketten.”

Deelname
Producten doneren? Laat het weten via info@dansenensporten.nl of bel met 0478 510500.

Uit de krant