Trainer-coach Freek Thoone verruilt Leunen voor Melderslo.
Trainer-coach Freek Thoone verruilt Leunen voor Melderslo. Foto: Henk Lammen

Freek Thoone nieuwe trainer Melderslo

Algemeen

Freek Thoone (35) uit Leunen verruilt vanaf komend seizoen vijfdeklasser SV Leunen voor derdeklasser SV Melderslo. 

Thoone wordt bij Melderslo de opvolger van Wim Rijs. Thoone is momenteel aan zijn tweede seizoen bezig bij de voetbalclub in zijn woonplaats. Leunen is tevens zijn eerste klus als hoofdtrainer van een eerste elftal.

De oud-speler van onder meer Achilles’29 en Venray gaf eerder deze week aan toe te zijn aan een stapje hogerop. Ik zie SV Melderslo als een mooie stap omhoog in mijn doel om een goede amateurtrainer te worden”, meldt Thoone op de website van Melderslo. “In de gesprekken met zowel bestuur, staf als spelers werd mij duidelijk dat de club vooruit wil en ambitieus is. De gezellige sfeer in combinatie met de wil om beter te worden spreken mij erg aan en passen bij mij als persoon. Ik hoop op mijn manier bij te kunnen dragen aan de doorontwikkeling van het eerste elftal en de rest van de vereniging.” 

Ook het bestuur is tevreden met de aanstelling van de nieuwe trainer. “Wij zijn ervan overtuigd dat Freek de geschikte hoofdtrainer is die past bij de ambities van de selectie en de clubcultuur. In navolging van Wim zal hij de selectie naar een volgende niveau weten te ontwikkelen.”

Uit de krant