Nederland in strenge lockdown | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: pixabay
Coronavirus

Nederland in strenge lockdown

Het kabinet heeft vergaande maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen de gaan. Dat vertelde minister-president Mark Rutte maandagavond vanuit zijn werkkamer in Den Haag. De maatregelen gaan vannacht in en duren tot in ieder geval dinsdag 19 januari 2021.

Als eerste kondigde Rutte aan dat de scholen vanaf woensdag sluiten tot in ieder geval 18 januari. De kinderopvang blijft alleen open voor kinderen van ouders uit de cruciale beroepen.

Rutte vertelde verder dat niet-essentiële winkels al tuincentra en kledingwinkels voorlopig sluiten. Supermarkten, banken, opticiens, slagers, bakkers en apotheken blijven wel open. Winkels mogen wel blijven bezorgen. Ook contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten moeten pas op de plaats maken. Contactberoepen als fysiotherapeuten en tandartsen mogen wel hun werk uit blijven voeren.

Daarnaast moeten ook musea, dierentuinen, casino’s, theaters en pretparken sluiten en gaan sportscholen en sauna’s dicht. Hotels kunnen wel open blijven, maar de horecavoorzieningen in de hotels worden wel gesloten.

Het maximale aantal bezoekers thuis (binnen en buiten) gaat van drie naar twee per dag. Voor de kerstdagen (23, 24 en 25 december) wordt een uitzondering gemaakt, dan mogen er tijdelijk drie mensen op bezoek komen.

Reizen wordt afgeraden en niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden afgeraden. Dit dringende advies geldt tot medio maart 2021. Ook de horeca blijft gesloten, afhalen mag wel.

Daarnaast roept Rutte nogmaals iedereen op om thuis te werken. “We moeten het aantal reisbewegingen beperken. Er vinden op het werk teveel besmettingen plaats.” Daarnaast gaf Rutte aan dat het openbaar vervoer er alleen is voor noodzakelijke reizen.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten