Donderdag heeft de sportkantine van Sportpark de Meulebèèk voor de tweede keer het gouden certificaat gezondere sportkantine ontvangen.
Donderdag heeft de sportkantine van Sportpark de Meulebèèk voor de tweede keer het gouden certificaat gezondere sportkantine ontvangen. Foto: Persfoto

Opnieuw gouden certificaat Gezondere sportkantine voor Meulebèèk

Algemeen

De kantine van Sportpark de Meulebèèk heeft donderdagavond voor het tweede jaar op rij het gouden certificaat Gezondere sportkantine ontvangen van Team:Fit. 

Het is daarbij nog steeds de enige kantine in Limburg met een gouden certificaat. “Ontzettend trots ben ik op Sportpark de Meulebèèk dat voor het tweede jaar gelukt is. De samenwerking is erg prettig en ze hebben in korte tijd hele goede stappen gemaakt. Ik hoop dat ze andere verenigingen kunnen enthousiasmeren om ook aan de slag te gaan met Team:Fit”, aldus Sharon Rijk, Team:Fit-coach Noord-Limburg. Met dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat de kantine van Sportpark de Meulebèèk voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere kantine. Daarnaast zijn ze ook bezig met de thema’s rookvrij en alcoholbeleid voor een gezondere sportomgeving. 

In januari 2017 begon Marieta Coenders als nieuwe beheerder van de kantine in Wanssum. Samen met haar team ging ze direct aan de slag met de uitbreiding van het assortiment en de wens van de leden voor gezonder eten. In de loop van 2017 zijn ze begonnen met het aanbieden van meer gezonde producten als aanvulling op de traditionele ‘vette hap’. Sindsdien kunnen bezoekers ook kiezen voor gezondere broodjes en wraps. Tevens is er vers fruit en groente verkrijgbaar en is er een watertappunt voor iedereen. “Zowel de eigen sporters als bezoekers zijn heel enthousiast over ons uitgebreide assortiment. Als je mensen de keuze laat, zie je dat ze vanzelf ook voor deze gezonde producten kiezen”, aldus Marieta Coenders. 

Sportpark de Meulebèèk heeft leden uit zowel Meerlo, Wanssum en omliggende dorpen. Venray Beweegt en Sport aan de Maas zijn allebei trots op de kantine van Sportpark de Meulebèèk en moedigen andere clubs uit hun gemeenten aan om ook aan de slag te gaan met een gezondere kantine. Wethouder Anne Thielen: “Als gemeente gaan we voor een gezonde toekomst voor Venray. We streven ernaar dat zoveel mogelijk inwoners en zeker kinderen, gezond opgroeien. Een gezonde kantine draagt hieraan bij en we hopen dat veel kantines volgen.” 

Kijk voor meer informatie op www.teamfit.nl.

Afbeelding

Uit de krant