Burgemeester Luc Winants is de nieuwe Venrayse VN-ambassadeur voor mensen met een beperking.
Burgemeester Luc Winants is de nieuwe Venrayse VN-ambassadeur voor mensen met een beperking. Foto: Rikus ten Brücke

Burgemeester Luc Winants nieuwe VN-ambassadeur in Venray voor mensen met een beperking

Algemeen

Burgemeester Luc Winants is de nieuwe Venrayse VN-ambassadeur voor mensen met een beperking. Winants neemt het stokje over van zijn voorganger Hans Gilissen, die vanaf 2017 deze functie vervulde. 

Luc Winants reageerde meteen positief op het verzoek van het Gehandicaptenplatform Venray (GPV). De Venrayse eerste burger draagt de organisatie en het doel een warm hart toe. In zijn vorige functies, als wethouder in de gemeente Maastricht en als burgemeester van Brunssum, was Luc Winants nauw betrokken bij mensen met een beperking en hun positie in de samenleving. Ook voor Venray is dit volgens de burgemeester een belangrijk onderwerp om continu aandacht voor te hebben. Wethouder Anne Thielen ondersteunt hem hierin volledig.

Belangrijke taak van de VN-ambassadeur is het uitdragen van de boodschap dat Venray voor iedereen is. Dus dat iedereen mee kan doen en gelijkwaardig en met respect wordt behandeld. Het GPV is erg blij met de toezegging van burgemeester Luc Winants en de steun van wethouder Anne Thielen (sociaal domein) om, samen met andere belangengroeperingen in Venray, te blijven werken aan een inclusieve samenleving zonder materiële en immateriële drempels.

Uit de krant