De acht jubilarissen van de afdeling Rooy van de Zonnebloem.
De acht jubilarissen van de afdeling Rooy van de Zonnebloem. Foto: Persfoto

Acht jubilarissen Zonnebloem

Algemeen

De Venrayse afdeling Rooy van de Zonnebloem kent bijna vijftig enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, die ook in dit lastige jaar heel actief zijn voor hun gasten. Acht van hen doen dat nu al tien jaar. 

Om de waardering van het bestuur en van de landelijke vereniging daarvoor tot uitdrukking te brengen, organiseerde het bestuur op 30 november een kort huldebetoon in De Kemphaan. Gezien de coronavoorschriften anders dan anders, met afstand tot elkaar, zonder borrel, maar toch een beetje feestelijk. Voorzitter Jo van Lieshout mocht hen ook namens Sinterklaas in het zonnetje zetten, want hij stuurde vanuit zijn thuiswerkplek hem een rijm toe. De zilveren speld kon natuurlijk niet worden opgespeld, maar werd samen met de oorkonde aangereikt. Dat deed Jo van Lieshout uit naam van de landelijke vereniging Zonnebloem. Met de speld waardeert de vereniging de jarenlange inzet.

Gelukkig is dit jubileum voor de meesten ‘slechts’ een tussenstap omdat ze hun belangrijke vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem voortzetten.

Op de foto (op afstand) van links naar rechts de jubilarissen Agnes Pelzer, Ria de la Roy, Els van Zwol, Marlies Thijssen, Harrie Francken, Hennie Dube, Hilde van Mierlo en Tiny Steinmann.

Uit de krant