Wauw zet in op wonen | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Directrice Anke Hurkmans van Wauw ziet volop kansen voor het nieuwe project Wauw Wonen.</p>

Directrice Anke Hurkmans van Wauw ziet volop kansen voor het nieuwe project Wauw Wonen.

(Foto: Henk Lammen)

Wauw zet in op wonen

Wauw speciaal voor jou in Venray gaat kleinschalige woonvoorzieningen aanbieden aan jongvolwassenen met een beperking. Wauw Wonen is daarmee een nieuwe begeleidingsvorm in het voorzieningenpakket van Wauw.

Groepsbegeleiding, werken, dagbesteding, kortdurend verblijf, individuele begeleiding en vakanties. Een greep uit het activiteitenpalet van Wauw speciaal voor jou. “We zitten nooit stil bij Wauw, dat bewijst ons nieuwe project Wauw Wonen”, vertelt directrice Anke Hurkmans met een glimlach. Op de vierde verdieping van Het Schuttersveld worden vier appartementen gerealiseerd met een eigen woonruimte, keuken en douchevoorziening. Wauw loft is aanwezig voor het gezellig samenzijn van de bewoners. In de Oranjebuurt in Venray is er daarnaast nog eens plek voor drie jongvolwassenen die deeltijd bij Wauw willen komen wonen. Hurkmans ziet wonen voor jongeren met een beperking als een viertrapsraket. Van kortdurend verblijf, 24/7 begeleiding, tot begeleid zelfstandig wonen en uiteindelijk zelfstandig wonen voor jongvolwassenen. “In deze nieuwe fase richten we ons op zelfstandig wonen. We begeleiden de meeste jongeren nu al vanaf onze start, twaaf jaar geleden. Ze zijn nu jongvolwassenen, mensen die we uiteindelijk los moeten laten. Die zelfstandig kunnen en willen gaan wonen, een eigen plekje krijgen. Om zich van daaruit verder te ontwikkelen. De hoop is dat we in de toekomst meer woningen voor zelfstandig wonen in Venray kunnen gaan realiseren.” Met dit project biedt Wauw kleinschalige woonvoorzieningen aan met als doel de jongvolwassenen een veilig en vertrouwd thuis te geven, waarbij zelfstandigheid en zelfontplooiing centraal staan.

“Wij bieden een optimale woon/werksituatie waarin aan ieders doelen wordt gewerkt en waar iedere jongere honderd procent zichzelf mag zijn. Dit doen we door gestructureerd te werken, het inzetten van vaste gezichten, creëren van een huiselijke sfeer, het verrijken van sociale contacten, zelfstandigheid en natuurlijk zorgen we voor de nodige gezelligheid binnenshuis.” Wauw Wonen betekent niet het einddoel voor Hurkmans. Naast directrice wordt ze intern vooral gezien als het creatieve brein van Wauw. “Het houdt nooit op”, zegt ze met een stralende lach. “Zo liggen er nog genoeg ideeën op de plank, ook in het kader van ons 12,5-jarig bestaan in 2021, maar dat blijft nog een verrassing. Ik heb nog genoeg creatieve ideeën. Ik denk bijvoorbeeld aan Wauw Wasservice, die dingen borrelen spontaan op. Het mooiste is dat we verbinding maken tussen de kwetsbare mensen in de samenleving en ‘normale’ mensen. We zoeken daarom ook continu verbindingen met lokale ondernemers om onze ideeën gestalte te geven. Samenwerken en verbinden is ons motto.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten