<p>Rick Abelen, winnaar van Woonidee Venray. </p>

Rick Abelen, winnaar van Woonidee Venray.

(Foto: Willem Menting)

Rick Abelen eerste winnaar Woonidee

Rick Abelen is in Hotel Asteria uitgeroepen tot winnaar van Woonidee Venray. Woonidee is een prijsvraag waarbij jonge en beginnende architecten worden uitgedaagd om een nieuw woningtype te ontwikkelen. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro.

De spanning op de woningmarkt vraagt om nieuwe ideeën en creatieve concepten. Venray Bloeit organiseerde daarom in samenwerking met de gemeente Venray, de Woontafel en Rabobank Horst-Venray een prijsvraag waarin jonge en beginnende architecten werden uitgedaagd om een nieuw woningtype te ontwikkelen. Een woningtype dat geschikt is voor een eenpersoonshuishouden en waarbij rekening is gehouden met de thema’s betaalbaarheid en duurzaamheid.

Tijdens een middag in Hotel Asteria werden de mensen welkom geheten door wethouder Jan Loonen. De juryleden Sander van Lier en Johan Driessen lichtten vervolgens het juryrapport toe en maakten de prijswinnaar bekend. ‘’We zijn blij met de initiatieven die zijn binnengekomen. Geweldig om te zien dat er wordt meegedacht over een nieuwe manier van wonen. We zijn onder de indruk van het resultaat’’, aldus Sander van Lier. Uiteindelijk werd de prijs uitgereikt door André Tonen, voorzitter van Venray Bloeit, en Jan Jenneskens, ook wethouder van de gemeente Venray. Er wordt momenteel bekeken of het winnende ontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

De prijsvraag Woonidee Venray vond dit jaar voor het eerst plaats. Of er in 2021 opnieuw de mogelijkheid bestaat om nieuwe ideeën en creatieve concepten aan te leveren voor de woningmarkt in Venray wordt binnenkort besloten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten