Rick Abelen, winnaar van Woonidee Venray.
Rick Abelen, winnaar van Woonidee Venray. Foto: Willem Menting

Rick Abelen eerste winnaar Woonidee

Algemeen

Rick Abelen is in Hotel Asteria uitgeroepen tot winnaar van Woonidee Venray. Woonidee is een prijsvraag waarbij jonge en beginnende architecten worden uitgedaagd om een nieuw woningtype te ontwikkelen. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro.

De spanning op de woningmarkt vraagt om nieuwe ideeën en creatieve concepten. Venray Bloeit organiseerde daarom in samenwerking met de gemeente Venray, de Woontafel en Rabobank Horst-Venray een prijsvraag waarin jonge en beginnende architecten werden uitgedaagd om een nieuw woningtype te ontwikkelen. Een woningtype dat geschikt is voor een eenpersoonshuishouden en waarbij rekening is gehouden met de thema’s betaalbaarheid en duurzaamheid.

Tijdens een middag in Hotel Asteria werden de mensen welkom geheten door wethouder Jan Loonen. De juryleden Sander van Lier en Johan Driessen lichtten vervolgens het juryrapport toe en maakten de prijswinnaar bekend. ‘’We zijn blij met de initiatieven die zijn binnengekomen. Geweldig om te zien dat er wordt meegedacht over een nieuwe manier van wonen. We zijn onder de indruk van het resultaat’’, aldus Sander van Lier. Uiteindelijk werd de prijs uitgereikt door André Tonen, voorzitter van Venray Bloeit, en Jan Jenneskens, ook wethouder van de gemeente Venray. Er wordt momenteel bekeken of het winnende ontwerp ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden.

De prijsvraag Woonidee Venray vond dit jaar voor het eerst plaats. Of er in 2021 opnieuw de mogelijkheid bestaat om nieuwe ideeën en creatieve concepten aan te leveren voor de woningmarkt in Venray wordt binnenkort besloten.

De overhandiging van de cheque.

Uit de krant