Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Harma van Kreij debuteert in de EK-selectie.&nbsp;</p>

Harma van Kreij debuteert in de EK-selectie. 

(Foto: Archief Peel en Maas)

EK handbal wordt niet in Noorwegen gespeeld

De Noorse handbalbond heeft aangegeven het Europees kampioenschap niet mede te kunnen organiseren vanwege de strenge coronaregels van de Noorse autoriteiten. De EHF gaat in overleg met de Deense bond om de mogelijkheden te bekijken voor een toernooi volledig op Deense bodem. Aanvullende informatie wordt uiterlijk dinsdag verstrekt door de EHF.

Het Nederlands damesteam, met in zijn gelederen Harma van Kreij uit Geijsteren, is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Oranje neemt het op 4 december in de eerste wedstrijd op tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

In voorbereiding op het EK zou het Nederlands damesteam op 28 november een oefenwedstrijd spelen tegen Montenegro. Deze wedstrijd is afgelast. Montenegro heeft zich teruggetrokken. Om de spelersgroep een wedstrijdprikkel te geven op weg naar het EK wordt er onderling een besloten wedstrijd gespeeld.
Meer informatie:

https://www.handbal.nl/blog/2020/11/12/oefenwedstrijd-oranjedames-tegen-montenegro-afgelast/

https://www.handbal.nl/blog/2020/11/16/ek-handbal-wordt-niet-in-noorwegen-gespeeld/

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten