Horecaondernemers starten verkoop kerstbomen | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Pixabay

Horecaondernemers starten verkoop kerstbomen

Voor veel ondernemers zijn het barre tijden, met name de horeca wordt hard geraakt door de nieuwe coronamaatregelen. Om de tijd goed door te komen zie je bij veel ondernemers creatieve ideeën ontstaan. Zo ook bij Giel van Driel en Gijs Schapendonk van respectievelijk Café Het Moment en Proeflokaal Goesting. 

Beide ondernemers zijn, sinds het begin van de coronacrisis in maart, op diverse fronten actief en vinden elkaar steeds terug in allerlei samenwerkingen. De meeste activiteiten die beide ondernemers uitrollen zijn online terug te vinden in proeverijen en workshops, vaak in samenwerking met Wijn- en Bistrobar Samen. Met de winterdagen voor zich gingen de kasteleins op zoek naar nieuwe kansen. “Wij kunnen van een prei nu eenmaal geen soep maken, dus moeten we op zoek naar alternatieven”, legt Van Driel uit.

Vanuit Nijmegen kwam het idee van kerstbomenverkoop overwaaien, daar werden beide heren dusdanig enthousiast van dat ze direct op zoek zijn gegaan naar een leverancier. “Binnen een uur hebben we dit idee uitgewerkt én een leverancier gevonden die met ons in zee wilde gaan! Het logo, de filmpjes en de planning rollen er daarna als vanzelf uit, enthousiasme is alles!”, zeggen de mannen opgetogen. “We verkopen bomen vanaf 15 euro en hebben diverse soorten en maten, een compleet assortiment. Daarin worden we super geholpen door een erg lieve mevrouw met 53 jaar ervaring in de kerstboomverkoop. In een middag hebben we het verschil geleerd tussen de Picea Abies en een Nordmann”, meldt Schapendonk.

De kerstbomenhandel op het Henseniusplein start vrijdag 13 november om 17.00 uur en is dat weekend ook op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. “Met een afhaalpunt voor chocomel, glühwein, en koffie én Mariah Carey op repeat maken we het sfeertje helemaal compleet!”

Heb je een boom gekocht en geen zin in een auto vol naalden? Voor een kleine meerprijs wordt de boom bij je thuis afgeleverd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten