Visvijver gerenoveerd | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
<p>De visvijver werd afgelopen donderdag opgeleverd.</p>

De visvijver werd afgelopen donderdag opgeleverd.

(Foto: Wim Wijnhoven)

Visvijver gerenoveerd

De visvijvers van hengelsportvereniging Grondel Geduld zijn compleet gerenoveerd en het project werd afgelopen donderdag opgeleverd. “We zijn echt heel blij met het eindresultaat. Er is ontzettend goed werk geleverd”, zegt Paul Derikx, voorzitter van Grondel Geduld, enthousiast.

De werkzaamheden hebben ongeveer twaalf weken geduurd. In die periode zijn onder meer de oevers verbreed, zijn er nieuwe vissteigers gebouwd, is het wandelpad om de vijver verhard, zijn de parkeermogelijkheden aangepakt, is er nieuw houtwerk geplaatst bij de ingang en kan de hengelsportvereniging zelf de waterstand regelen. “Tijdens droge zomers zakt ook het water in onze vijver”, legt Derikx uit. “Het is voor ons wel belangrijk om zelf de waterstand te regelen. Het water komt via een beek binnen en stroomt via een andere beek richting de Maas. Afgelopen zomer is de waterstand met twintig centimeter gezakt.” De laatste jaren waren er ook veel problemen met de visstand in de vijvers tussen Meerlo en Blitterswijck. Die problemen zijn volgens de voorzitter verholpen en er zwemmen onder meer weer volop karpers, zeelten, brasems, voorntjes en snoeken in de wateren. “De vijver is een tijd terug een keer leeggevist, maar gelukkig zijn die problemen verholpen. De visstand is uitstekend op orde en dat willen we natuurlijk graag zo houden als hengelsportvereniging.”

Hengelsportvereniging Grondel Geduld wil al jarenlang dat de visvijver een opknapbeurt krijgt. Eerst zou de visvijver zelfs verplaatst worden naar een andere locatie, maar nu heeft de vijver alsnog een plekje gekregen. “Als we zouden verhuizen dan hadden we op een lege vlakte moeten vissen en zou het jaren duren voordat er weer een beetje begroeiing rondom de vijver zou groeien. Nu behouden we deze prachtige plek en dankzij de deskundige vaklui is het alleen maar mooier geworden. Ik ben zelf bijna dagelijks gaan kijken om de voortgang in ogenschouw te houden en het eindresultaat mag er echt zijn.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten