Oud-burgemeester Gilissen geeft boek uit | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Paul Poels 5D mk4

Oud-burgemeester Gilissen geeft boek uit

Hans Gilissen, oud-burgemeester van de gemeente Venray, heeft een boek geschreven over zijn ervaringen als burgemeester van Venray. In Voorbijtjes neemt Gilissen, die tien jaar burgemeester was in Venray, de lezer in ruim zestig korte verhalen mee terug in zijn Venrayse ambtsperiode. Het boekje is vanaf 6 november, in beperkte oplage, online te koop en de opbrengst gaat naar een goed doel in Venray.

Van 2 januari 2010 tot en met 31 december 2019 was Gilissen burgemeester van de gemeente Venray en een aantal bijzondere belevenissen uit die periode, groot en klein, heeft hij nu gebundeld. De opgenomen vertellingen zijn wat hij zelf noemt ‘voorbijtjes’. In 63 korte verhalen, met een lach en een traan, neemt Gilissen de lezer mee terug in de tijd. Van bijzondere ontmoetingen, zoals met het koningspaar in Vredepeel, tot bijzondere gebeurtenissen, zoals zijn deelname aan Maestro, tot bijzondere Venrayse mensen, zoals oma Smakt, wijkagent Roel en Sjaak de imker.

Online verkrijgbaar
Het boekje Voorbijtjes kost 17,50 euro (excl. verzendkosten) en is vanaf 6 november, als fysiek boek, online te bestellen op www.voorbijtjes.nl. Voor 2,50 euro extra schrijft Gilissen er ook nog een persoonlijke boodschap voor de ontvanger in. Inwoners van de gemeente Venray kunnen gebruikmaken van een speciale bezorgservice: wie het boekje vóór 25 november via de website bestelt, betaalt geen verzendkosten en ontvangt het boekje in het weekend van 28-29 november thuis.

Goed doel: bijenhotel voor zorgcentrum Rooyhof
Gilissen geeft het boekje in eigen beheer uit. Niet om er iets aan te verdienen, maar om er iets aan over te houden voor een mooi en toepasselijk doel: een bijenhotel in de tuin van Rooyhof. IVN afdeling Geijsteren-Venray wil de uitvoering daarvan graag ter hand nemen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten